Wessel Penning.
Volledig scherm
PREMIUM
Wessel Penning. © Jan de Groen

Abou's onbedwingbare driften om regelmatig harde tikken uit te delen beginnen te irriteren

columnZaterdag had Ahmed Aboutaleb een fijn avondje uit, bij Waardenberg en De Jong in het Luxor. Zondag sloeg onder zijn gezag, 50 meter verderop, op de Erasmusbrug, de politie erop los tijdens een vrij vreedzame demonstratie voor meer betaalbare woningen.

2 reacties

  • J Zeeman

    1 jaar geleden
    Natuurlijk heeft de politie het weer gedaan. Iedereen mag demonstreren, een heilig recht waar ik ook veel waarde aan hecht. Maar er zijn regels die bij de vergunning tot demonstreren horen, dus houd je daar aan. Dan is er geen agent die je dwars zit. Helaas komen op elke demonstratie ook relschoppers af, daar kan de politie ook niets aan doen. Dan moet je gewoon handhaven, de ogen sluiten levert niets op.
  • JH Weener

    1 jaar geleden
    Nee pappaen en nathouden. Geen beslissingen durven nemen. Met iedereen rekening houden. Duidelijke regels. Wat wel en wat niet mag. Demonstreren is een uitje geworden en gebeurt steeds grimmiger. De goeden niet te na gesproken. En voetbalwedstrijden alleen zonder publiek. Moet je zien wat datnde samenleving kost en wat er gebeurt. Ja, jammer voor de echte fans...maar het loopt helemaal uit de hand.

In samenwerking met indebuurt Rotterdam