Aboutalebs pleidooi is opvallend. Helemaal omdat, in tegenstelling tot België en Duitsland, minister Hugo de Jonge (Volksgezondheid, CDA) het breed inzetten van mondkapjes ‘niet wenselijk en onnodig’ vindt.
Volledig scherm
Aboutalebs pleidooi is opvallend. Helemaal omdat, in tegenstelling tot België en Duitsland, minister Hugo de Jonge (Volksgezondheid, CDA) het breed inzetten van mondkapjes ‘niet wenselijk en onnodig’ vindt. © Pille-Riin Priske on Unsplash

Aboutaleb breekt lans voor verplicht dragen van mondkapje bij tweede golf

Mocht het coronavirus opnieuw heftig oplaaien, dan moeten burgemeesters burgers kunnen verplichten een mondkapje te dragen of in quarantaine te blijven. Dat stelt de Rotterdamse burgemeester Aboutaleb.

 1. 1,5 meter afstand bewaren? Deze slimme blauwe lijn loopt met je mee
  PREMIUM

  1,5 meter afstand bewaren? Deze slimme blauwe lijn loopt met je mee

  Je loopt een drukke ruimte binnen. Zeg, een stationshal of een beurs. Wanneer een andere bezoeker nadert, verschijnt er plotseling een blauwe streep op de vloer. Komt die persoon binnen de 1,5 meter afstand, dan komen er kronkels in de lijn. Als de afstand weer 1,5 meter is, trekt de lijn recht. Kunstenaar Jólan van der Wiel ontwikkelde het idee met Nick Verstand. In innovatiecentrum Civon in Ulft is inmiddels een werkende versie van het ‘smart distancing system’ te zien.

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

 1. Geen grote uitbraak van Britse variant coronavirus in Lansingerland
  Play

  Geen grote uitbraak van Britse variant coronavi­rus in Lansinger­land

 2. Samenvatting | Feyenoord - Heracles Almelo
  PREMIUM
  VIDEO

  Samenvat­ting | Feyenoord - Heracles Almelo

  20 januari

Rotterdam