Burgemeester Aboutaleb.
Volledig scherm
Burgemeester Aboutaleb. © ANP

Aboutaleb: ‘Geen regionale maar landelijke maatregelen tegen corona’

Burgemeester Aboutaleb van Rotterdam wil dat de regionale maatregelen tegen het coronavirus worden vervangen door landelijke maatregelen. ‘Als je ziet dat er nog acht ‘zorgelijke regio’s’ bijkomen, en dat de meeste grote steden in die regio’s vallen, dan is de vraag: wat blijft er nog over van de regionale benadering?,’ aldus de burgemeester tegenover de regionale publieke omroep RTV Rijnmond.

 1. De enorme personeelstekorten in de zorg: waar komen ze vandaan, en wat doen we eraan?
  PREMIUM
  VRAAG MAAR RAAK

  Rotterdam trekt miljoenen uit voor meer zorgperso­neel, maar waar komen die tekorten vandaan?

  Met name in de afgelopen coronaperiode stond het nijpende tekort aan zorgpersoneel volop in de schijnwerpers: op de ic’s is sprake van een flinke schaarste en in september eisten digitale demonstranten op het Malieveld zelfs structurele loonsverhoging. De tekorten zijn echter niet nieuw: er is, door het hele land, al jaren grote vraag naar meer zorgmedewerkers. Waarom is dat eigenlijk zo — en hoe lossen we dat op?
 2. Horecabaas Dennis verkoopt zijn motor om personeel te kunnen betalen: ‘Ik heb er lang voor gespaard’
  PREMIUM
  video

  Horecabaas Dennis verkoopt zijn motor om personeel te kunnen betalen: ‘Ik heb er lang voor gespaard’

  In de strijd om zijn restaurant te redden, brengt horecaondernemer Dennis van den Berg een pijnlijk offer: noodgedwongen verkoopt hij zijn Harley Davidson motor. Het was de enige oplossing om zijn personeel te kunnen blijven betalen, nu zijn restaurant dicht moet blijven. ,,Ik moet mijn droom een Harley te hebben aan de kant zetten voor mijn grootste droom: een restaurant runnen.’’
 3. De sterkste man ter wereld zit nu in de bijstand, maar Ted van der Parre is een tevreden mens
  PREMIUM

  De sterkste man ter wereld zit nu in de bijstand, maar Ted van der Parre is een tevreden mens

  Hij was ooit de sterkste man van de wereld. Nu zit Ted van der Parre in de bijstand en heeft de bekendste uitsmijter van Hoek van Holland al jaren geen voet meer in de sportschool gezet. Dankzij zijn kracht reisde hij de hele wereld over, maar het kostte hem ook zijn kortetermijngeheugen en zijn huwelijken. Toch zit hij niet bij de pakken neer. ,,Wie dat doet, belandt echt in de goot.”

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

Rotterdam