Volledig scherm
PREMIUM
Burgemeester Ahmed Aboutaleb tussen de zonnepanelen op het dak van een appartementencomplex aan de 1e Jerichostraat in Rotterdam-Kralingen. © German Villafane

Aboutaleb: 'Haast met die zonnepanelen, want het gaat om banen'

InterviewInwoners zijn er nauwelijks mee bezig, terwijl het stadsbestuur ambitieuze én dure plannen heeft voor de energietransitie van Rotterdam. Burgemeester Ahmed Aboutaleb: ,,Als we economisch willen winnen, móeten we voorop lopen.''

Het jasje gaat uit en hij steekt direct van wal over zijn werkbezoek vorige maand aan de Duitse deelstaat Noordrijn-Westfalen. In de stad Bottrop gaan mensen van de gemeente van deur naar deur om uit te leggen hoe de bewoners hun huis van zonnepanelen en een warmtepomp kunnen voorzien en voor welke prijs, inclusief subsidieregelingen en terugverdientijd. Een uur heeft burgemeester Ahmed Aboutaleb uitgetrokken om zijn visie te geven op de groene toekomst van Rotterdam. Zoals het in Bottrop gaat, zo wil hij het ook in Rotterdam aanpakken. ,,We moeten echt de hearts and minds van onze burgers winnen.'' Want, beseft hij, de man in de straat is nauwelijks bezig met de energietransitie.

 1. EUR neemt maatregelen: verdachte seksueel geweld volgt op andere dagen college
  PREMIUM

  EUR neemt maatrege­len: verdachte seksueel geweld volgt op andere dagen college

  De Erasmus Universiteit Rotterdam heeft maatregelen getroffen, zodat studente Cece Dao (21) niet meer geconfronteerd wordt met de man die haar seksueel belaagd zou hebben. Toen de van oorsprong Vietnamese studente na een uitwisseling vorige maand terugkwam op de universiteit, bleek ze tot haar grote schrik bij dezelfde verplichte lessen te zijn ingedeeld. Er is nu gezorgd dat zij en de man op andere dagen colleges volgen.
 2. Man (22) die openhartoperatie op straat kreeg na steekpartij Club Vibes, maakt het beter

  Man (22) die openhart­ope­ra­tie op straat kreeg na steekpar­tij Club Vibes, maakt het beter

  De 22-jarige man die op 29 december vorig jaar bij een steekpartij bij Club Vibes zwaargewond raakte maakt het beter. Dat meldt zijn advocaat. Hij werd samen met vier vrienden die zaterdagochtend bij het verlaten van de Rotterdamse discotheek geslagen en met scherpe voorwerpen gestoken. Het 22-jarige slachtoffer kreeg op straat een openhartoperatie. Hij was vandaag bij de zitting tegen de verdachte aanwezig.

In samenwerking met indebuurt Rotterdam