,,Er zijn jongens van 13, 14, 15 jaar oud die menen dat ze alleen veilig zijn als ze een mes bij zich hebben in het openbaar vervoer’’, aldus burgemeester Aboutaleb.
Volledig scherm
,,Er zijn jongens van 13, 14, 15 jaar oud die menen dat ze alleen veilig zijn als ze een mes bij zich hebben in het openbaar vervoer’’, aldus burgemeester Aboutaleb. © Frank de Roo

Aboutaleb: ‘Jongens die met messen rondlopen zijn beïnvloed door Engelse subcultuur’

Jonge jongens die in Rotterdam rondlopen met grote messen in hun rugzak zijn beïnvloed door een Engelse subcultuur, zei burgemeester Aboutaleb gisteravond in de gemeenteraad. De laatste paar maanden zijn er in en rond Rotterdam verschillende steekpartijen geweest onder tieners. Boze ouders uit Spijkenisse eisten afgelopen weekend nog maatregelen om hun kinderen te beschermen. 

  1. Ongeschoold personeel en foute declaraties: het was een puinhoop bij opvang voor gehandicapten
    PREMIUM

    Onge­schoold personeel en foute declara­ties: het was een puinhoop bij opvang voor gehandicap­ten

    Personeel zou seks hebben met een bewoner. En de directie declareerde voor tienduizenden euro’s aan zorg die nooit werd gegeven. Het was een puinhoop bij een zorginstelling in de regio Rotterdam. Mensen met een verstandelijke beperking konden er ‘beschermd wonen'. Maar de vijf wooncomplexen waren allesbehalve veilig. Dat blijkt uit een vernietigend rapport van de toezichthouder en gesprekken met betrokkenen.

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

Rotterdam