Ahmed Aboutaleb leidt Herman Bolhaar (rechts) rond door Carnisse, een wijk in Rotterdam-Zuid waar naar schatting twintig procent van de inwoners uit Oost-Europa komt.
Volledig scherm
PREMIUM
Ahmed Aboutaleb leidt Herman Bolhaar (rechts) rond door Carnisse, een wijk in Rotterdam-Zuid waar naar schatting twintig procent van de inwoners uit Oost-Europa komt. © Rhalda Jansen Fotografie

Aboutaleb maakt zich zorgen om EU-migranten en wil actie van Oost-Europa: ‘Het kan ze soms geen moer schelen’

Ahmed Aboutaleb vindt dat Oost-Europese landen meer moeten doen om hun inwoners te waarschuwen voor uitbuiting in West-Europa. ,,Het kan ze soms geen moer schelen dat die mensen in een bus stappen en de ellende tegemoet rijden", aldus de Rotterdamse burgemeester.

  1. Dit was dé plek om je leeshonger te stillen in IJsselmonde
    PREMIUM
    Rotterdam van Toen

    Dit was dé plek om je leeshonger te stillen in IJsselmon­de

    Geweldig toch? Eén raadplaat, drie potentiële oplossingen. Want we konden de vele reacties van onze enthousiaste lezers deze week verdelen in drie groepen: de eerste was ervan overtuigd dat het wijkgebouw De Larenkamp was, bij de Slinge. De tweede ging voor De Klimmende Bever in IJsselmonde en de laatste afvaardiging kwam met een gebouw in het verre Spijkenisse, naast de Marrewijkflat. Als dat maar niet vechten wordt, dachten wij nog.

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

Rotterdam