Met sportwethouder Sven de Langen en oud-renner Leontien van Moorsel aan kop vertrok het lobbypeloton naar Brussel.
Volledig scherm
Met sportwethouder Sven de Langen en oud-renner Leontien van Moorsel aan kop vertrok het lobbypeloton naar Brussel. © AD

Aboutaleb: Tour komt naar Rotterdam, de vraag is alleen wanneer

De Rotterdamse burgemeester Ahmed Aboutaleb is ervan overtuigd dat de Maasstad opnieuw de Grand Départ van de Tour de France krijgt. ,,De vraag is alleen wanneer’’, aldus de bestuurder vanmorgen bij de start van een fietstocht van Rotterdam naar Brussel die de lobby kracht bij moet zetten.

In de Belgische hoofdstad gaat zaterdag de Tour van start. Rotterdam hoopt de Grand Départ in 2023, 2024 of 2025 binnen te halen, net als in 2010.

,,Het gaat weer gebeuren’’, stelde Aboutaleb vanmorgen. ,,We weten alleen nog niet in welk jaar.’’ De burgemeester gaat zelf ook naar Brussel, waar morgen een officieel Tourdiner is. Daar spreekt hij opnieuw met Tourbaas Christian Prudhomme, die enthousiast is over een nieuwe Tourstart in Rotterdam.

Het vertrek van de Tour de France wordt tegenwoordig twee jaar vooraf toegewezen. Rotterdam zou dan in februari 2021 horen of het de Grand Départ van 2023 krijgt.

Opvallende deelnemer aan de fietstocht naar Brussel is de Rotterdamse sportwethouder en triatleet Sven de Langen. ,,In een triatlon fietsen we 180 kilometer, nu 160 kilometer. Ik heb er zin in.’’

Naast De Langen doen ook oud-renners als Erik Breukink, Maarten den Bakker, Michael Zijlaard en Leontien van Moorsel mee. Ook Michael Boogerd fietst een stuk mee op weg naar Brussel. De groep omvat verder Rotterdamse ondernemers en andere wielerliefhebbers.

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Rotterdam en omstreken? Schrijf je hier gratis in voor de nieuwsbrief!

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

Rotterdam