Volledig scherm
De Stichting Zwerfjongeren Nederland voert morgen actie bij Rotterdam Centraal. © ANP

Actie bij Rotterdam Centraal: 'Stop problemen zwerfjongeren'

Stop de problemen van zwerfjongeren. Dat is het doel van een actie die morgen bij Rotterdam Centraal wordt gehouden door de Stichting Zwerfjongeren Nederland en een groep (ex) dak- en thuisloze jongeren.

Quote

De landelijke overheid en gemeenten moeten de problemen van zwerfjonge­ren serieus nemen

Stichting Zwerfjongeren Nederland

De actievoerders gaan in Amsterdam, Den Haag, Rotterdam en Utrecht tussen 16.00 en 18.00 uur de straat op om een statement te maken. ,,De landelijke overheid en gemeenten moeten de problemen van zwerfjongeren, dat zijn er minstens 12.400, serieus nemen en de problemen eindelijk eens gaan oplossen’’, stellen zij.

De actievoerders vragen niet alleen aandacht voor de problemen door morgen op straat rond te lopen. Ze plaatsen ook een advertentie in NRC Next en het NRC Handelsblad. De advertentie is ontworpen door Gino Bodt en Rens van Strien, studenten van de Willem de Kooning Academie.

De studenten trekken zich het lot van zwerfjongeren aan. ,,Het is te bizar voor woorden dat een begrip als ‘zwerfjongeren’ bestaat in Nederland. Nog erger is het idee dat de problemen van deze jongeren totaal niet gezien of gehoord worden. Met onze campagne willen we laten zien dat er verandering nodig is en er een einde moet komen aan het probleem ‘zwerfjongeren’.’’

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

Rotterdam

Poll

Waar moet Rotterdam de verkoop van lachgas verbieden?

Waar moet Rotterdam de verkoop van lachgas verbieden?

  • In de hele stad (88%)
  • Alleen daar waar overlast is (4%)
  • Nergens (8%)
6914 stemmen