Foto ter illustratie.
Volledig scherm
Foto ter illustratie. © Getty Images

Actie geslaagd: genoeg geld binnen om coronaboete te betalen voor gebakje eten in de buitenlucht

UpdateDe crowdfundactie ‘Schiedam met slagroom’ is geslaagd. Binnen een dag wist initiatiefnemer Reinard Maarleveld genoeg geld in te zamelen om de boete te betalen voor een viertal die drie weken geleden een gebakje at in de Schiedamse buitenlucht. Daarvoor kregen ze alle vier een prent van 400 euro.

Met de actie wil de initiatiefnemer de gemeente Schiedam laten zien dat zij een vergissing heeft gemaakt. Maarleveld wilde 1602,30 euro inzamelen. Dat is het bedrag van de boete (alle vier 400 euro, totaal 1600 euro), verhoogd met de prijs van een gebakje. Maar er kwam veel meer geld binnen waardoor het bedrag is opgelopen tot 1753 euro. Al het extra ingezamelde geld gaat naar de Voedselbank Schiedam.

Verrassingsbezoek

Het incident vond plaats in de kerktuin van het Oude Kerkhof. Een Schiedams stel kreeg een verrassingsbezoek van twee ouders. Het tweetal had gebak meegenomen en de vier wilden daar buiten van genieten. Ze namen plaats op een bankje en twee meegebrachte krukjes. Het was goed toeven tot handhavers het tafereel opmerkten. Ze hielden zich wél aan de 1,5 meterregel. De reden van de boete: samenscholing. 

De prenten haalden het achtuurjournaal, waarna grote verontwaardiging ontstond. Waren de handhavers niet véél te streng geweest? De Schiedamse burgemeester Cor Lamers liet onlangs weten achter de boetes te staan, ondanks de ophef die het incident met zich meebracht. 

 1. Vroesenpark, Roel Langerakpark en Dakpark gaan per direct ’s avonds en ’s nachts op slot

  Vroesen­park, Roel Langerak­park en Dakpark gaan per direct ’s avonds en ’s nachts op slot

  Het Vroesenpark, Roel Langerakpark en het Dakpark in Rotterdam gaan vanaf vandaag 's avond en 's nachts dicht vanwege de drukte en ongeregeldheden van zaterdagavond. Tussen 21.00 tot 07.00 uur mag niemand in deze parken komen. Dat heeft burgemeester Aboutaleb besloten in zijn rol als voorzitter van de Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond. Volgens de woordvoerder van Aboutaleb gaat de politie controleren of de toegangsverboden niet worden overtreden.
 2. Ongelooflijk: 1,9 miljoen voor medicijn zieke Jayme (1) is binnen! ‘We zijn zo dankbaar’
  Update/video

  Ongeloof­lijk: 1,9 miljoen voor medicijn zieke Jayme (1) is binnen! ‘We zijn zo dankbaar’

  De benodigde 1,9 miljoen om de zieke Jayme van Pelt (1) te helpen, is sinds vanochtend binnen. Het jochie lijdt aan de dodelijke spierziekte SMA type 1, waarbij zijn spieren langzaam uitvallen. Met het geld voor het duurste medicijn ter wereld kan Jayme eindelijk worden behandeld. Dit moet voorkomen dat hij overlijdt. ,,We zijn zo dankbaar’’, reageren oma Ellen van Pelt en de andere leden van Team Jayme.

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

Rotterdam