Volledig scherm
Met de actie ‘Make St. Maarten great again’ wil een groep Rotterdammers steun betuigen aan de getroffen bewoners op Sint-Maarten. © ANP

Actie Sint-Maarten levert tonnen hulpgoederen op

Rotterdammers weten goed de weg te vinden naar het inzamelpunt voor de slachtoffers van orkaan Irma op Sint-Maarten. Bij AAA Gallery in Rotterdam-Delfshaven zijn de afgelopen dagen tonnen aan hulpgoederen gebracht. 

Rotterdammer Patrick Marcelino zette vrijdag een hulpactie op touw onder de naam Make St. Maarten great again. ,,Het is echt niet normaal wat er allemaal binnenkomt, maar we hebben nóg veel meer nodig,'' aldus Marcelino, die eraan toevoegt dat vooral aan toiletartikelen, matrassen en babyvoeding een groot tekort is op het getroffen eiland. 

Hij is ook op zoek naar eigenaren van bestelbusjes die spullen kunnen ophalen bij mensen die niet in staat zijn langs te komen bij de galerie aan de Zaagmolenkade. Goedwillenden kunnen ook vandaag nog spullen brengen. Verschillende rederijen hebben al toegezegd de spullen naar het eiland te zullen verschepen. 

Geld doneren aan de actie kan ook via Gofundme.com, waar een speciale actiepagina is aangemaakt.

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

Rotterdam