Volledig scherm
Bewoners in de Museumstraat in het centrum van Rotterdam voeren actie. © Roel Dijkstra

Actie tegen junkoverlast heeft effect: schoonmaakbedrijf komt poep ruimen

VIDEODe spandoekenactie van bewoners van de Rotterdamse Museumstraat, Hobokenstraat en Tuindersstraat heeft meteen effect. De gemeente Rotterdam neemt direct maatregelen om de overlast van drugsgebruikers de kop in te drukken. Over een paar dagen komt er een tijdelijke camera. 

,,Binnenkort wordt er een vaste camera neergezet, maar dat heeft wat voeten in de aarde. We hebben te maken met strenge privacyregels’’, zegt een gemeentewoordvoerder. Daarnaast maken de bewoners van de straten samen met woningcorporatie Woonstad en de gemeente Rotterdam plannen om de portieken af te sluiten met hekwerken. 

Quote

Binnenkort wordt er een vaste camera neergezet, maar dat heeft wat voeten in de aarde

,,Een schoonmaakbedrijf komt een of twee keer per week langs om de troep van drugsgebruikers op te ruimen’’, stelt de woordvoerder. Politieagenten en handhavers houden het gebied extra in de gaten om ervoor te zorgen dat drugsgebruikers geen overlast veroorzaken. ,,Drugsgebruikers worden niet alleen beboet, ook vragen we  mensen uit de verslavingshulpverlening om hen te helpen met hun problemen.” 

‘Spuugzat’

De bewoners van de Rotterdamse Museumstraat, Hobokenstraat en Tuindersstraat hebben al zo’n drie jaar last van overlastgevende drugsgebruikers. Gisteren vroegen zij met spandoeken aandacht voor de situatie. ,,We zijn de overlast spuugzat’’, stelde bewoonster Sandra van der Wensen.

Stadsmarinier Arwin Siermans is al langer bekend met de overlast in de buurt. ,,In december hebben bewoners al met de gemeente om de tafel gezeten om bovengenoemde maatregelen te bedenken, maar door de spandoekenactie van gisteren hebben die nog meer prioriteit gekregen.”

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

Rotterdam