Rotterdammers nemen een leegstaand pand aan de Havenstraat 231 in gebruik, als statement voor een minimumloon van 14,- en betaalbare woningen.
Volledig scherm
Rotterdammers nemen een leegstaand pand aan de Havenstraat 231 in gebruik, als statement voor een minimumloon van 14,- en betaalbare woningen. © Marco De Swart

Actievoerders kraken oud buurthuis als verzet tegen armoede

Actievoerders hebben zondagmorgen een voormalig buurthuis in de Rotterdamse deelgemeente Delfshaven gekraakt als verzet tegen de stijgende ongelijkheid op de woningmarkt.

 1. Makers van ‘ontmaskerfilmpje’ veroordeeld: ‘Ik wilde alleen maar kinderen beschermen’
  PREMIUM

  Makers van ‘ontmasker­film­pje’ veroor­deeld: ‘Ik wilde alleen maar kinderen beschermen’

  Twee Oud-Beijerlanders verspreidden een filmpje, waarin ze een dorpsgenoot beschuldigden van het aanranden van een meisje. Vervolgens trokken grote groepen mensen naar het huis van deze man. De makers kregen vrijdag een werkstraf. ,,Mijn doel van het filmpje was delen, delen, delen. Ik wilde ouders waarschuwen: breng je kind niet naar deze man. Ik had alleen maar goede intenties, ik wilde kinderen beschermen.’’
 2. Nacht vol schietgeweld in Rotterdam: woning ouder echtpaar onder vuur genomen, mogelijk vergissing
  UPDATE

  Nacht vol schietge­weld in Rotterdam: woning ouder echtpaar onder vuur genomen, mogelijk vergissing

  De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag twee mannen aangehouden na een schietincident op de Rose-Spoorstraat in Rotterdam-Zuid. Rond 01.50 uur werd in deze straat geschoten op een auto. De inzittende bleef ongedeerd. Ook werd een woning van een ouder echtpaar aan de Vuurplaat onder vuur genomen en moesten agenten waarschuwingsschoten lossen in het Roel Langerakpark.

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

Rotterdam