Volledig scherm
Het Vroesenpaviljoen kreeg de Pollepelaward vanmorgen op de horecavakbeurs Gastvrij Rotterdam in Rotterdam Ahoy uitgereikt door schrijver Ronald Giphart. © RV

AD De Gouden Pollepel voor het
Rotterdamse Vroesenpaviljoen

Het Vroesenpaviljoen is de winnaar van De Gouden Pollepel 2017. Het Rotterdamse restaurant midden in het Vroesenpark in Blijdorp kreeg de Pollepelaward vanmorgen op de horecavakbeurs Gastvrij Rotterdam in Rotterdam Ahoy uitgereikt door schrijver Ronald Giphart, die in AD Magazine de culinaire rubriek ‘Gipharts kookeiland’ heeft.

Het Vroesenpaviljoen stond sinds mei van dit jaar met een dikke 8,4 bovenaan in de recensieranglijst. Een opvallende winnaar, omdat het paviljoen midden in het park pas in 2015 begon. In eerste instantie als ontmoetingsplek en koffie- en eettent voor de buurt, maar al snel nam het restaurant van chef Laurence van Bergeijk en bedrijfsleider Sophia den Hartog serieuze vormen aan. En hoe.

Pollepelrecensent Lot Piscaer is erg enthousiast over de kookkunsten in de knusse zaak. ,,Chef Laurence van Bergeijk gebruikt seizoensproducten en scharrelvlees, werkt met lokale producenten en maakt veel zelf. Limonades, vissoep of runderstoof bijvoorbeeld. Pretentieloze, huiselijke gerechten voor een schappelijke prijs.’’ Ook de ontspannen en attente bediening wordt geprezen.

Voor het voor-, hoofd- en nagerecht met drank voor twee personen moest uiteindelijk 74 euro worden afgerekend. Daarmee is Vroesenpaviljoen de ‘goedkoopste’ winnaar ooit.

Volledig scherm
Het Rotterdamse restaurant Het Vroesenpaviljoen is de winnaar van De Gouden Pollepel 2017. © Frank de Roo

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

Rotterdam

Poll

Waar moet Rotterdam de verkoop van lachgas verbieden?

Waar moet Rotterdam de verkoop van lachgas verbieden?

  • In de hele stad (88%)
  • Alleen daar waar overlast is (4%)
  • Nergens (8%)
8825 stemmen