De Rotterdamse wethouder Adriaan Visser tijdens een persconferentie over het rapport van de Rekenkamer met betrekking op de gemeentelijke digitale informatiebeveiliging.
Volledig scherm
De Rotterdamse wethouder Adriaan Visser tijdens een persconferentie over het rapport van de Rekenkamer met betrekking op de gemeentelijke digitale informatiebeveiliging. © ANP

Adriaan Visser laat verdediging Schiekadeblok-debacle over aan collega

Wethouder Adriaan Visser (financiën, D66) gaat zich niet persoonlijk verdedigen tegen de forse kritiek in het Rekenkamer-rapport over het Schiekadeblok. Dat zei hij vanavond in de gemeenteraad. ,,Ik zit op mijn handen, maar we moeten staatsrechtelijk zuiver blijven’', aldus Visser.

  1. Uitgelekte opname laat horen hoe ambtenaren informatie achterhouden voor gemeenteraad
    PREMIUM

    Uitgelekte opname laat horen hoe ambtenaren informatie achterhou­den voor gemeente­raad

    Gemeenteraadsleden ‘hopen dat het niet waar is’ en spreken van een ‘regelrechte ramp’, het college van burgemeester en wethouders zegt ‘geschrokken’ te zijn. Een uitgelekte geluidsopname, waarin te horen is hoe twee ambtenaren de gemeenteraad om de tuin proberen te leiden om zo een kostbare investering van de grond te krijgen, zet de politieke verhoudingen in Vlaardingen op scherp.

In samenwerking met indebuurt Rotterdam