Advocaat Peter de Lange verloor met de Stichting Platform Storm een kort geding tegen de bouw van een groot windmolenpark, maar geeft de strijd niet op.
Volledig scherm
Advocaat Peter de Lange verloor met de Stichting Platform Storm een kort geding tegen de bouw van een groot windmolenpark, maar geeft de strijd niet op. © Jeffrey Groeneweg/Qphoto

Advocaat Peter de Lange kan bouw van tientallen windturbines niet tegenhouden

Het is advocaat Peter de Lange uit Piershil nog niet gelukt om de Nederlandse windmolenparken een klap toe te brengen. De Lange, die een advocatenkantoor in Barendrecht heeft, verloor met de Stichting Platform Storm een kort geding om de bouw van tientallen turbines in de Drentse Veenkoloniën een halt toe te roepen. 

  1. Bijna doodgereden motorrijder belandt op intensive care van bloedeigen zoon: ‘Stond me al op te wachten’
    PREMIUM

    Bijna doodgere­den motorrij­der belandt op intensive care van bloedeigen zoon: ‘Stond me al op te wachten’

    Zat vrachtwagenchauffeur Jonathan den H. uit Goudswaard op zijn mobiele telefoon toen hij op de N217 een motorrijder voor hem lanceerde? Of keek de trucker slechts twee seconden naar een metertje op zijn dashboard en doemde er toen plots een file voor hem op waardoor een botsing met zijn voorganger onvermijdelijk was? Die vraag stond donderdag centraal in de rechtszaak tegen de 24-jarige verdachte.

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

Rotterdam