Afgebrande woonwagen in Spaanse Polder is van schoonvader André Hazes

videoDe woonwagen die afgelopen nacht is afgebrand op industrieterrein Spaanse Polder in Rotterdam, is van Matthieu Westenberg. De schoonvader van André Hazes Jr. en de vader van Monique laat vanaf zijn vakantieadres geëmotioneerd weten dat de wagen erg belangrijk voor hem is. De familie komt vandaag terug uit een vakantie in Spanje. 

Volledig scherm
Brand in de Spaanse Polder © Media TV

De hele familie is nu op vakantie in het Spaanse Marbella. Westenberg vertelt dat de familie de reis onmiddellijk afbreekt en terugvliegt naar Nederland.

Eind vorig jaar overleed de vrouw van Matthieu Westenberg. ,,De wagen is van grote emotionele waarde.’’ Tot voor kort woonden André Hazes en zijn vriendin Monique Westenberg ook op het woonwagenkamp. 

De brand werd omstreeks kwart voor twaalf ontdekt. De andere woonwagens op het kamp aan de Linschotenstraat zijn ongeschonden. De bewoners daarvan hebben hun woning korte tijd moeten verlaten, maar konden snel weer terug. 

Tegen twee uur vannacht had de brandweer de zaak onder controle. Vanmorgen omstreeks zes uur was er nog één bluswagen aanwezig voor laatste nabluswerkzaamheden.

Enkele jaren geleden, in 2015, brandde Westenbergs Brasserie Het Zonnetje aan de Zevenhuizerplas ook volledig af.

Elke ochtend op de hoogte van het laatste nieuws uit Rotterdam en omstreken? Schrijf je hier gratis in voor de nieuwsbrief!

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

Rotterdam

Poll

Waar moet Rotterdam de verkoop van lachgas verbieden?

Waar moet Rotterdam de verkoop van lachgas verbieden?

  • In de hele stad (88%)
  • Alleen daar waar overlast is (4%)
  • Nergens (8%)
7048 stemmen