The Plait (de vlecht) van de Griekse Kalliopi Lemos.
Volledig scherm
The Plait (de vlecht) van de Griekse Kalliopi Lemos. © Droom en Daad

Afgeknipte vlecht van 6,5 meter krijgt plek langs Westersingel

Het Rotterdamse straatbeeld wordt volgend jaar verrijkt met twee sculpturen die zijn aangekocht door de filantropische stichting Droom en Daad. Het gaat om de beelden L’Âge d’Or (Green) van Gavin Turk en The Plait van Kalliopi Lemos. 

 1. ‘Boijmans liep schenking van 80 miljoen mis, plannen geheim gehouden’

  ‘Boijmans liep schenking van 80 miljoen mis, plannen geheim gehouden’

  De financiële tegenvaller rond de renovatie van Museum Boijmans van Beuningen in Rotterdam blijkt veel groter dan gedacht, schrijft NRC. De filantropische Stichting Droom en Daad trok niet alleen een bijdrage van 40 miljoen euro voor de verbouwing terug, zoals vorig jaar al bekend werd, maar óók het aanbod van nog eens 40 miljoen euro voor een permanent Boijmans-museum voor moderne en hedendaagse kunst in Rotterdam-Zuid.
 2. Bandenprikker sloeg nacht na nacht toe, nu staat hij voor de rechter: ‘Hij wil verantwoordelijkheid nemen’
  PREMIUM

  Bandenprik­ker sloeg nacht na nacht toe, nu staat hij voor de rechter: ‘Hij wil verantwoor­de­lijk­heid nemen’

  Negen dagen lang dreef Jhon B. ruim driehonderd autobezitters in de Krimpenerwaard en Capelle aan den IJssel tot wanhoop door hun banden lek te steken. Het levert in de rechtszaak tegen de bandenprikker donderdag een ongekende stapel schadeclaims op, van een paar tientjes tot duizenden euro’s. ,,Hij wil zijn verantwoordelijkheid nemen, al heeft hij geen geld om te betalen.’’
  Rotterdam