Volledig scherm
© Essalam Moskee

'Afluister-ambtenaar van harte welkom in Essalammoskee'

De Rotterdamse wethouder Joost Eerdmans is van harte welkom in de Essalammoskee.  Ook staat een stoel klaar voor de 'afluister-ambtenaar'. De Essalammoskee reageerde vanochtend via een ludieke tweet op het plan van Leefbaar Rotterdam om ambtenaren mee te laten luisteren naar preken om haatdragende teksten te ontdekken.

,,Beste wethouder Eerdmans, jullie zijn van harte welkom. We starten vrijdagmiddag om 12:30 uur'', zo twitterde de moskee. Bij de tweet staat een foto van twee stoelen. Eentje voor de wethouder én een voor de afluister-ambtenaar. 

Wethouder Eerdmans wil moslimextremisme bestrijden door ambtenaren te laten meeluisteren met de preek in de moskee.  Bij haatdragende teksten wordt de moskee gesloten, zo liet hij weten. 

De ChristenUnie-SGP liet vanmiddag weten afstand te nemen van de Leefbaarplannen.  Lijsttrekker Tjalling Vonk: “Dit is een frontale aanval op de vrijheid van godsdienst. Leefbaar breekt hier met de scheiding tussen kerk en staat en wil daarmee toe naar een door de staat geleide godsdienst. Waar eindigt dit? Gaan kerken straks ook permanent toezicht krijgen?” De ChristenUnie-SGP vindt wel dat haatpredikers en financiering vanuit terroristische organisaties moet worden gestopt. 

In samenwerking met indebuurt Rotterdam