Volledig scherm
De vermoedelijke schutter. © Politie

Afrekening Dairon kan ook vergismoord zijn

De politie houdt er rekening mee dat Dairon Alberto niet het doelwit was van de kogelregen die de 32-jarige Rotterdammer zondagavond het leven kostte. Niet uitgesloten wordt dat de kogels waren bestemd voor een andere man uit het groepje dat onder vuur werd genomen.

Een politiewoordvoerder meldt dat alle scenario’s nog worden opengehouden. ,,Wij horen ook de verhalen dat het bijvoorbeeld om een vergismoord zou gaan’’, reageert ze. ,,Over een motief kunnen we nog niks zeggen.’’

De dodelijke schietpartij vond plaats op de Rechthuislaan in Rotterdam-Katendrecht, waar Dairon woonde en opgroeide. Een man met een motorhelm op liep met een automatisch vuurwapen op de groep mannen af en vuurde met enkele salvo’s tientallen kogels af. De mannen sloegen in paniek op de vlucht. Dairon werd geraakt en stierf ter plekke.

Volgens de politie is het een wonder dat er verder geen gewonden zijn gevallen. Er werden vier auto’s door kogels geraakt en bij een café op de hoek van de straat vloog zelfs een kogel naar binnen. Het projectiel belandde in een gokkast waar op dat moment een vrouw op stond te spelen. ,,Die vrouw’’, aldus de politiewoordvoerder, ,,heeft echt een engeltje op haar schouder gehad.’’

In het tv-programma Opsporing Verzocht is vanavond een foto getoond van de verdachte die na de kogelregen wegrende en bij een handlanger achter op de scooter sprong. De twee mannen zouden die avond op het Mijnsherenplein in Rotterdam-Zuid nog met de scooter zijn gezien.

Bekijk ook: Katendrechters rouwen om verlies van doodgeschoten Dairon

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Rotterdam en omstreken? Schrijf je hier gratis in! 

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

Rotterdam

Poll

Waar moet Rotterdam de verkoop van lachgas verbieden?

Waar moet Rotterdam de verkoop van lachgas verbieden?

  • In de hele stad (89%)
  • Alleen daar waar overlast is (3%)
  • Nergens (8%)
2476 stemmen