Volledig scherm
Ook hekken voor festivals in het Kralingse Bos riepen in het verleden bij bezoekers aan het park ergernis op. © AD

Afsluitingen in Kralingse Bos nu ook op politieke agenda

GroenLinks, Partij voor de Dieren en VVD zetten alle drie de afsluitingen in het Kralingse Bos en zijn omgeving op de agenda. Bezoekers startten deze week een petitie tegen het wekenlang afsluiten van delen van het park voor de drie Europese Kampioenschappen Springen, Dressuur en Para-Dressuur.

GroenLinks stelt dat het ‘onacceptabel’ is om een park zes weken lang af te sluiten voor het publiek. De partij wil dat de gemeente met de organisatie van het hippische evenement ervoor zorgt dat het afgesloten fietspad en de boulevard weer toegankelijk worden. De gemeente stelde eerder dat het fietspad is afgesloten vanwege de veiligheid.

De Partij voor de Dieren begrijpt niet waarom de vergunning zo laat is verstrekt. De organisatie vroeg eind vorig jaar een vergunning aan. Volgens de regels moest deze acht weken voor een evenement worden afgegeven. ,,Wij vinden dat hoogst opmerkelijk maar ook een kwalijke zaak, omdat veel belanghebbenden al die tijd geen mogelijkheid hebben gehad tot het maken van bezwaar”, zegt raadslid Ruud van der Velden. De gemeente vertelde eerder dat de vergunning zo laat is verstrekt omdat de stukken moesten worden aangepast.

Werkzaamheden

De VVD trekt het breder, want zij maken zich zorgen over de afstemming van werkzaamheden in Rotterdam en nemen daarvoor Kralingen als voorbeeld. Naast dat de Kralingseweg binnenkort ook wordt afgesloten voor het EK zijn er ook wegwerkzaamheden aan de Burgemeester Oudlaan en start er een nieuwbouwproject. Dat terwijl er duizenden bezoekers op het evenement afkomen.

Elke ochtend op de hoogte van het laatste nieuws uit Rotterdam en omgeving? Schrijf je hier in voor onze gratis nieuwsbrief.

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

Rotterdam

Poll

Waar moet Rotterdam de verkoop van lachgas verbieden?

Waar moet Rotterdam de verkoop van lachgas verbieden?

  • In de hele stad (88%)
  • Alleen daar waar overlast is (4%)
  • Nergens (8%)
4422 stemmen