Foto ter illustratie.
Volledig scherm
PREMIUM
Foto ter illustratie. © ANP XTRA

Afstandsregels gooien roet in het eten bij rechtszaak tegen ‘coronabijter’

UPDATEDe afstandregels staan een snelle veroordeling van de twee verdachten in de zaak rond de ‘coronabeet’ van eerder deze week in de weg. De rechter wilde de verdachten Lionel van D. (30) en Randy F. (29)  in één videoruimte confronteren met beelden, maar dat kon niet omdat het in de cabine onmogelijk is om 1,5 meter afstand van elkaar te houden.  

De mannen staan terecht vanwege het incident aan de Bellamystraat in Rotterdam-Spangen, waar een groep mannen zich dinsdagavond verzette tegen agenten nadat die hen hadden gewezen op de coronamaatregelen. De zaak escaleerde zo, dat Lionel van D. zijn tanden zette in de armen van twee agenten. Verslaggever Sander Sonnemans twitterde live mee over de zaak. Zijn tweets staan onder aan dit artikel. 

 1. Vroesenpark, Roel Langerakpark en Dakpark gaan per direct ’s avonds en ’s nachts op slot

  Vroesen­park, Roel Langerak­park en Dakpark gaan per direct ’s avonds en ’s nachts op slot

  Het Vroesenpark, Roel Langerakpark en het Dakpark in Rotterdam gaan vanaf vandaag 's avond en 's nachts dicht vanwege de drukte en ongeregeldheden van zaterdagavond. Tussen 21.00 tot 07.00 uur mag niemand in deze parken komen. Dat heeft burgemeester Aboutaleb besloten in zijn rol als voorzitter van de Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond. Volgens de woordvoerder van Aboutaleb gaat de politie controleren of de toegangsverboden niet worden overtreden.
 2. Ongelooflijk: 1,9 miljoen voor medicijn zieke Jayme (1) is binnen! ‘We zijn zo dankbaar’
  Update/video

  Ongeloof­lijk: 1,9 miljoen voor medicijn zieke Jayme (1) is binnen! ‘We zijn zo dankbaar’

  De benodigde 1,9 miljoen om de zieke Jayme van Pelt (1) te helpen, is sinds vanochtend binnen. Het jochie lijdt aan de dodelijke spierziekte SMA type 1, waarbij zijn spieren langzaam uitvallen. Met het geld voor het duurste medicijn ter wereld kan Jayme eindelijk worden behandeld. Dit moet voorkomen dat hij overlijdt. ,,We zijn zo dankbaar’’, reageren oma Ellen van Pelt en de andere leden van Team Jayme.

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

Rotterdam