Volledig scherm
Het licht telt vanaf drie seconden af naar groen. Foto ter illustratie. © ANP

Aftellen naar groen in de auto voor verkeerslicht Charlois

Rotterdam heeft een tweede verkeerslicht gekregen dat aftelt voor automobilisten tot het groen wordt. Het licht is geplaatst op de kruising aan de Pleinweg en de Wolphaertsbocht in de Rotterdamse wijk Charlois. 

Het verkeerslicht telt drie seconden voor het groen wordt duidelijk af op de plek van het oranje licht. Het is het tweede licht dat aftelt nadat er eerder eenzelfde licht werd geplaatst op de kruising aan de Rooseveltweg en de Capelseweg in Rotterdam-Ommoord. 

De gemeente Rotterdam wil met de aftellende lichten de wachttijden bij de kruispunten verkorten. Automobilisten kunnen sneller optrekken, waardoor het verkeer ook sneller doorstroomt bij de kruisingen. 

Er zijn al wel langer verkeerslichten die aftellen voor fietsers in Rotterdam, zoals bij de kruisingen voor de Erasmusbrug. Aftellende verkeerslichten voor auto's zijn echter nog vrij nieuw in de Maasstad. De proef met de aftellende lichten voor wagens is vorig jaar in gang gezet. 

Het aftellen gebeurt overigens niet altijd. Als een automobilist aan komt rijden en er verder niemand op de kruising is, krijgt hij meteen groen. Aftellen gebeurt dus alleen als er verkeer stilstaat bij de stopstreep.

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Rotterdam en omstreken? Schrijf je hier gratis in!

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

poll

Een jaar uitstel voor nieuw stadion Feyenoord: komt van uitstel ook afstel?

Een jaar uitstel voor nieuw stadion Feyenoord: komt van uitstel ook afstel?

  • Ja, dat nieuwe stadion komt er nooit (34%)
  • Nee, het plan wordt hier alleen maar beter van (28%)
  • Ik ben het spoor inmiddels bijster (38%)
10549 stemmen