Volledig scherm
Foto ter illustratie. © Evert Elzinga

Agent die klappen kreeg van bruiloftsgast voelt zich nog niet goed

De politie roept de hulp in van het publiek in de zoektocht naar de bruiloftsgast die gisteren een Rotterdamse agent buitenwesten sloeg. De agent kreeg klappen omdat de man het niet eens was dat de asociale trouwstoet waarvan hij deel uitmaakte aan de kant was gezet wegens gevaarlijk weggedrag. Met de agent gaat het nog steeds niet goed. 

Volgens een woordvoerster van de politie zijn er de afgelopen 24 uur de nodige foto's en video's binnengekomen van het incident op de Westzeedijk. ,,Meer is altijd welkom, zeker omdat de man naar wie we zoeken de klappen uitdeelde waardoor de agent knock-out ging.’’ De politie wist gisteren al wel drie mannen aan te houden, onder wie de bruidegom. Eén van de auto’s uit de stoet bleek te staan geregistreerd als gestolen.

De agent voelt zich volgens de woordvoerster nog steeds niet goed. ,,Hij wordt medisch in de gaten gehouden.’’ Veel internetters wensen de agent sterkte toe bij zijn herstel en hopen dat de verantwoordelijken flink worden gestraft. ‘Dit is ronduit schandalig’, is de algemene teneur.

Kalmte

Het is het zoveelste incident deze zomer met trouwstoeten in Rotterdam. In juli was het nog raak aan de Bergselaan in Noord. De politie moest met meerdere eenheden uitrukken om de bruiloftsgasten - die volgens een omwonende ‘een vreselijke chaos’ veroorzaakten in de wijk - tot kalmte te manen. De maand ervoor moest de politie in actie komen toen een trouwstoet over de Coolsingel naar de Westzeedijk wilde trekken.

Burgemeester Aboutaleb antwoordde eind vorig jaar op vragen van Leefbaar Rotterdam dat er politiecapaciteit beschikbaar is de aanpak van a-sociaal rijgedrag, waaronder ook dergelijke stoeten vallen. Aanleiding voor de vragen van destijds, was een trouwstoet die de doorgang van een ambulance belemmerde.

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Rotterdam en omstreken? Schrijf je hier gratis in!

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

Rotterdam