Volledig scherm
Aspirant André Nieuwkoop achter het orgel in de Laurenskerk. © André Nieuwkoop

Agent speelt vol passie op orgel in Laurenskerk

Tijdens de beëdiging van een nieuwe lichting aspirant agenten in de Laurenskerk speelde een Rotterdamse agent in opleiding op het orgel. De orgelspelende agent deelde op Twitter een filmpje van zijn muzikale bijdrage. De beelden zijn inmiddels door duizenden mensen bekeken. 

Kippenvel

 ,,Het was heel bijzonder. Men zegt weleens dat muziek verbindt. Als ik dat op één moment in mijn leven heb ervaren, dan was het wel vanmorgen”, meent Nieuwkoop. De agent in opleiding speelt al van jongs af aan orgel en gaf bij toeval begin dit jaar nog een optreden op hetzelfde in de Laurenskerk. Toen hij hoorde dat zijn beëdiging daar zou plaats vinden heeft hij zelf gevraagd dan te mogen spelen. ,,Het is iets wat ik graag wilde doen voor de groep, een blijvende herinnering”, licht hij toe, ,,Maar ik had natuurlijk nooit verwacht dat het zo'n vlucht zou nemen”, vervolgt Nieuwkoop. Na zijn optreden kreeg hij veel positieve reacties: ,,Sommige mensen vonden het het mooiste moment van de beëdiging of kregen kippenvel. Ik ging met een rugzak vol zenuwen naar boven maar ben heel blij dat ik het heb gedaan”, besluit hij.

Start opleiding

Er werden vandaag 137 aspiranten in de Laurenskerk en aan het hoofdbureau beëdigd. Na een uitgebreide selectieprocedure starten zij de komende periode met hun politieopleiding aan de Rotterdamse academie.

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

Rotterdam