Agente schopt dronken man

UpdateDe politie Rotterdam-Rijnmond is een onderzoek begonnen naar aanleiding van een filmpje op internet waarop is te zien hoe een politieagente van het korps een man meerdere keren schopt. De man, die wordt ingerekend, biedt op de beelden geen weerstand.

Volledig scherm
© anp
Volledig scherm
© anp

Het filmpje verscheen vandaag onder meer op YouTube. Een woordvoerster van de politie Rotterdam-Rijnmond bevestigt dat het om een agente van het korps gaat. De agente verrichtte de arrestatie samen met een mannelijke collega. Dat gebeurde op 17 mei op de Riederlaan in Rotterdam-Zuid.

'Filmpje begint halverwege confrontatie'
Volgens de politie begint het filmpje halverwege de confrontatie tussen de agenten en de man, die lag te slapen in een portiek. De agenten hadden de man aangesproken. Hij zou volgens hen op een agressieve manier hebben gereageerd, waarop hij met pepperspray werd bespoten. Hierna begint het filmpje, aldus de politie.

Bij het onderzoek naar de aanhouding en het gebruikte geweld wordt met alle betrokken partijen gesproken. 'Inclusief de verdachte', zei de politiewoordvoerster. Onbekend is hoe lang het onderzoek gaat duren. 'We hopen het zo snel mogelijk af te ronden.'

Ivo Opstelten.
Volledig scherm
Ivo Opstelten. © anp

Opheldering
Het CDA heeft minister Ivo Opstelten van Veiligheid en Justitie om opheldering gevraagd over het incident. Zijn staatssecretaris Fred Teeven zei na het vragenuurtje dinsdag eerst het korpsbericht uit Rotterdam te willen afwachten voor hij met een reactie komt. Maar een knietje is niet de gebruikelijke manier van opereren van de politie, voegde hij eraan toe.

Verscheiden partijen in de Rotterdamse gemeenteraadsfractie hebben het college van burgemeester en wethouders vragen gesteld over de kwestie. Een woordvoerder van burgemeester Ahmed Aboutaleb zei dat de burgemeester eerst het onderzoek wil afwachten voor hij reageert.

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

Rotterdam