Volledig scherm
. © Politie Maas en Rotte

Agenten redden zwaar verwaarloosde puppy's uit vervuilde woning in Rotterdam-Noord

De politie heeft bij een woning in Rotterdam-Noord zeven verwaarloosde puppy's in beslag genomen. De viervoeters werden in een vervuilde woning in de Provenierswijk aangetroffen. Volgens agenten lagen de beestjes in hun eigen uitwerpselen.

De actie volgde op een melding over de dieren. In de woning  zouden volwassen honden en puppy's worden verwaarloosd. De agenten troffen in de woning inderdaad verwaarloosde honden aan. Het ging om een volwassen reu en in totaal zeven puppy's. ,,Overal in de woning waren uitwerpselen aanwezig en er was een gebrek aan water en eten. De honden waren doordrenkt met uitwerpselen’’, aldus de politie.

De zeven puppy’s werden direct in beslag gemomen en overgebracht naar een geheime locatie waar ze medische zorg krijgen. De volwassen hond, een reu, is in de woning achtergebleven omdat de zorgen minder waren om tot inbeslagname over te gaan, meldt de politie.

Tegen de eigenaar van de acht dieren is een proces-verbaal opgemaakt. Ook de Landelijke Inspectiedienst Dierenbescherming is op de hoogte gesteld. Zij kunnen de eigenaar dwingen de leefsituatie voor de overgebleven hond aanzienlijk te verbeteren. Lukt dat niet, dan kan ook de reu in beslag worden genomen.

Elke ochtend op de hoogte van het laatste nieuws uit Rotterdam en omgeving? Schrijf je hier in voor onze gratis nieuwsbrief.

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

Rotterdam

Poll

Waar moet Rotterdam de verkoop van lachgas verbieden?

Waar moet Rotterdam de verkoop van lachgas verbieden?

  • In de hele stad (88%)
  • Alleen daar waar overlast is (4%)
  • Nergens (8%)
7791 stemmen