Volledig scherm
© thinkstock

Agenten twitteren: Ik ben met vakantie

Natuurlijk, ook wijkagenten hebben vakantie nodig. Maar om dat nu aan de grote klok te hangen terwijl mensen daarvoor juist gewaarschuwd worden?
Verschillende wijkagenten in Capelle aan den IJssel hebben de afgelopen dagen laten weten dat ze op berichtendienst Twitter de komende tijd minder actief zijn.

'Beste volgers, vanaf vandaag ben ik even wat minder op Twitter door verlof,' schrijft een van hen.

Een ander meldt dat zijn laatste ronde erop zit. 'Alles rustig. Nu verlof.' Bewoners worden gerustgesteld, criminelen moeten niet denken dat ze het rijk alleen hebben, blijkt op het eind. 'Collega's nemen mij waar.'

De afwezigheidsberichten lijken tegenstrijdig met de waarschuwingen die de politie geeft aan mensen die vakantie vieren om je vakantie juist niet op Twitter of Facebook te zetten. Want inbrekers houden de sociale media ook in de gaten.

De politie laat via een woordvoerster weten geen problemen te hebben met agenten die hun vrije dagen op internet kenbaar maken.

Service
'Het is een soort service. Wijkagenten hebben vaak veel volgers. Zo'n bericht is ook te beschouwen als een out of office reply (bij e-mail). Mensen weten op die manier dat ze minder snel een antwoord zullen krijgen als ze een berichtje sturen.'

Is het voor de wijk niet riskant? 'De veiligheid van een buurt hangt natuurlijk niet af van één persoon.'

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

Rotterdam

Poll

Waar moet Rotterdam de verkoop van lachgas verbieden?

Waar moet Rotterdam de verkoop van lachgas verbieden?

  • In de hele stad (88%)
  • Alleen daar waar overlast is (4%)
  • Nergens (8%)
8391 stemmen