Volledig scherm
Alexandria'66 verzorgt zondag een gratis dagje uit voor ouderen met onder meer een bingo. © Ernesta Verburg

Alexandria'66 in voetsporen van Geer & Goor

Ouderen krijgen zondag een gratis dagje uit met een rondrit door de stad, een lunch én een bingo. Dankzij voetbalclub Alexandria’66.

Leuk allemaal hoor dat voetbal, maar eigenlijk willen ze bij Alexandria’66 meer zijn dan een voetbalclub alleen en dus ook meer doen voor de wijk. De Rotterdamse vereniging uit Oosterflank liet daarop het oog vallen op de vele ouderen in de buurt en biedt ze zondag zo vlak voor de kerst zelfs een dagje uit.

,,Het is idee hiervoor is ongeveer anderhalf jaar geleden ontstaan’’, licht Angelos Kerasavopoulos van de sponsorcommissie van Alexandria’66 toe. ,,We willen als voetbalclub verder kijken. Dus doen we iets terug voor een bepaalde doelgroep: jongeren of ouderen.’’

De keuze viel ditmaal op de laatste groep, die in Prins Alexander rijkelijk vertegenwoordigd is. ,,We zijn eigenlijk geïnspireerd door Geer & Goor, die zich in hun tv-programma hebben ingezet voor de eenzame ouderen. Zoiets gaan we zondag ook doen.’’

Humanitas

Dus mag een groep van pakweg zeventig ouderen uit serviceflat De Prinsenwiek van Humanitas aan de Prinsenlaan zondag samen met andere leeftijdgenoten uit de omgeving een dagje uit.

,,Er zijn twee bussen geregeld bij de Snelle Vliet, daarmee halen we de mensen thuis op’’, somt Kerasavopoulos, oud-speler van Alexandria’66 /1 en tegenwoordig actief in het derde, het programma op.

,,Eerst maken we een rondrit door de stad van ongeveer een uur. We gaan dan langs de highlights van de stad, van de Euromast tot het centrum. Tijdens de rit worden we begeleid door twee enthousiaste gidsen van Free Walking Tours Rotterdam. Vervolgens rijden we naar golfcentrum Seve in Hillegersberg waar een lunch wordt geserveerd. Dat is niet zo maar een broodje of zo, maar echt een luxe lunch. Dat is ook geregeld dor een van onze sponsors.’’

Bingo

Aansluitend is er een bingomiddag, waarna de groep weer naar huis wordt gebracht.

Het evenement is mogelijk gemaakt met de steun van een aantal sponsors en de vereniging zelf. Medespelers van Alexandria’66/3 zorgen voor de begeleiding van de ouderen. ,,Zeker rond de kerst zijn heel veel mensen alleen. Dat hopen we hiermee wat te kunnen verlichten’’, aldus de organisator.

,,Het is de eerste keer dat we dit op deze manier doen. Maar in het voorjaar of de komende zomer willen we dat zeker gaan herhalen’’, stelt Kerasavopoulos namens bestuur en sponsors van Alexandria’66.

In samenwerking met indebuurt Rotterdam