Plaswijckpark on Twitter

Gisterochtend is er een alpaca veulen in #Dierenwijck geboren😄! Een klein half uurtje na de #geboorte maakte ze haar eerste stapjes😍❤! https://t.co/WwR18qGJg6

Alpaca-veulentje zet wankelend eerste stapjes in Plaswijckpark

Het net geboren alpaca-veulentje in het Rotterdamse Plaswijckpark staat nog wankel op haar pootjes, en wiebelt onzeker om haar moeder heen. Gisterochtend kwam de kleine ter wereld.

Alsof het hard heeft gevroren, en het dier zijn eerste stapjes op het ijs zet. Maar dat zal rap veranderen, zo leert de ervaring. Al vrij snel zal deze uiterst aaibare aanwinst van het kindereldorado aan de Bergse Achterplas lopen als een kievit en de harten van vooral het jonge publiek veroveren. De geboorte van een alpaca – een kameelachtige, oorspronkelijk uit Zuid-Amerika – is bijzonder.

,,We zijn erg blij met de kleine", laat Plaswijckpark weten. ,,Het is weer een tijdje geleden dat we een alpaca-veulentje hadden." Met de geboorte van het veulentje krijgt de groep alpaca's in het dierenpark een zesde lid. ,,De vrouwtjes zijn erg beschermend tegenover het veulentje."

De alpaca met witte vacht wacht nog op een naam. Wat het gaat worden weten haar verzorgers nog niet, maar wel is zeker dat die met de letter e begint, net als de namen van de andere dieren die dit jaar in het park zijn geboren. Wie een leuke naam weet, kan die mailen naar info@plaswijckpark.nl. De moeder van de kleine heet Bonita, Spaans voor mooi meisje.

Met moeder en dochter gaat het goed. Wie een glimp wil opvangen van het gloednieuwe duo kan vandaag al op kraamvisite. De natte vacht van de jonge alpaca heeft inmiddels plaatsgemaakt voor een flink bos haar.

Volledig scherm
De pasgeboren alpaca met witte vacht is een vrouwtje. © Plaswijckpark
Volledig scherm
Wie een glimp wil opvangen van het gloednieuwe duo kan vandaag al op kraamvisite. © Plaswijckpark

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

Rotterdam