Volledig scherm
PREMIUM
Jules Deelder als Duitse soldaat in Het Veld van Eer, een film uit 1983 van de Rotterdamse regisseur Bob Visser. © IFFR

‘Als filmmaker kon je niet om Jules Deelder heen’

IFFRDe meest kleurrijke Rotterdammers van de afgelopen decennia spelen een grote rol in het markante oeuvre van regisseur Bob Visser. Het filmfestival toont vrijdag vijf van zijn films, waaronder ‘Het Veld van eer’ met daarin Jules Deelder als Duitse soldaat. 

In de vensterbank in zijn woning in De Esch staat een ingelijste foto van een loopgraaf met soldaten. Het zwartwit beeld verbeeldt de Slag om Verdun, een van de bloedigste veldslagen uit de Eerste Wereldoorlog. De plaat is echter gemaakt in de jaren 80 in Rotterdam-Zevenkamp, waar de bouw van duizenden woningen nog net niet begonnen was. Achter de uniformen gaan de dichters Jules Deelder, Frans Vogel en Manuel Kneepkens schuil.

 1. Recordhoeveelheid drugs onderschept in de Rotterdamse haven: ‘Smokkelaars voelen zich veilig’
  VIDEO

  Recordhoe­veel­heid drugs onder­schept in de Rotterdam­se haven: ‘Smokke­laars voelen zich veilig’

  Als drugssmokkelaars grote partijen verschepen, wanen zij zich onkwetsbaar. En dat is precies wat er de laatste tijd gebeurt in de Rotterdamse haven. Er zijn in 2019 opvallend veel cocaïne-transporten van meer dan 1000 kilo onderschept. Voorheen waren zulke risicovolle partijen zeldzaam. ,,Met de vangsten hebben we ze in ieder geval pijn gedaan’’, zegt officier van justitie Ernst Pols.
 2. Verdachte van bioscoopmoorden dacht dat zijn slachtoffers zijn dochtertje hadden vermoord

  Verdachte van bioscoop­moor­den dacht dat zijn slachtof­fers zijn dochtertje hadden vermoord

  Ergün S., de verdachte van de bioscoopmoorden in Groningen, dacht dat de twee schoonmakers die hij doodstak lid waren van elitetroepen die zijn dochter om het leven hadden gebracht. Dat bleek tijdens een zitting over de omgangsregeling over zijn dochtertje, die 7 februari diende in de rechtbank in Groningen, vóór de eerste strafzaak over de moorden. De uitspraak is door de rechtbank gepubliceerd.

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

Rotterdam