Nostalgie! Het Erasmushuis met café-restaurant Erasmus. Heel on-Rotterdams is dit prachtige pand na de oorlog niet alsnog gesloopt.
Volledig scherm
PREMIUM
Nostalgie! Het Erasmushuis met café-restaurant Erasmus. Heel on-Rotterdams is dit prachtige pand na de oorlog niet alsnog gesloopt. © Collectie Stadsarchief Rotterdam

‘Als ik binnenkwam bij café-restaurant Erasmus, kwam de ober al aansnellen met een kinderstoel’

Rotterdam van ToenJa beste mensen, de raadplaat van vorige week zag er best chic de friemel uit. Een prachtig café-restaurant, waar de allure van afstraalt, en als een soort poortgebouwtje – maar dan in Rotterdam-noord – uit een zeer strak stoepje oprijst. Dames met keurige lange jassen benen voorbij, waardoor dit nostalgische kiekje nog net iets meer cachet krijgt.

 1. Mag een zorgverzekeraar je weigeren als je een slechte gezondheid hebt?
  12

  Mag een zorgverze­ke­raar je weigeren als je een slechte gezondheid hebt?

  Over wat er wel en wat er niet gedekt wordt door de zorgverzekering bestaan veel misverstanden. En hoewel je misschien niet altijd zin hebt om dat tot op de bodem uit te zoeken, kan je veel geld besparen door dat wel te doen. Vergelijkingssite Independer liet onafhankelijk onderzoek uitvoeren naar de belangrijkste misverstanden, deze keer: mag een zorgverzekeraar je weigeren voor de basisverzekering vanwege een slechte gezondheid?
 2. Extinction Rebellion voert actie tegen Black Friday in hartje Rotterdam: ‘Niet graaien, maar naaien’
  PREMIUM

  Extinction Rebellion voert actie tegen Black Friday in hartje Rotterdam: ‘Niet graaien, maar naaien’

  Voor de een is Black Friday hét moment om eindelijk die nieuwe tv of dat luxe paar sneakers te kopen. Voor de ander is het kortingenfestijn een toonbeeld van overconsumptie. Bij die laatste groep horen de demonstranten van Extinction Rebellion. Zaterdagmiddag protesteerden zij in de stromende regen op het Rotterdamse Binnenwegplein tegen Black Friday. Door te dansen, te speechen en... te breien.

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

Rotterdam