Kristiaan Sanders (links) en Ike Hoogvliets zien dagelijks hoeveel afval mensen laten slingeren op het Rotterdamse Dakpark.
Volledig scherm
PREMIUM
Kristiaan Sanders (links) en Ike Hoogvliets zien dagelijks hoeveel afval mensen laten slingeren op het Rotterdamse Dakpark. © Frank de Roo

‘Als Rotterdammer schaam ik me voor hoe we nu met onze parken omgaan’

Regen. Als groenbeheerder jubelt Kristiaan Sanders erom. Het gras, de bomen en de struiken op ‘zijn’ Dakpark in Rotterdam-Delfshaven snakten ernaar. Sanders is er ook om een andere reden blij mee: het park krijgt zo wat rust. Het is deze coronacrisis ‘zeker dubbel zo intensief gebruikt’ en veel recreanten maken er een bende van. De zorgen over de parken als prettige plek om buiten te vertoeven, groeien.

  1. Herinneringen aan de jarige Erasmusbrug? Laat het ons weten!

    Herinnerin­gen aan de jarige Erasmus­brug? Laat het ons weten!

    De Erasmusbrug is jarig. Al 25 jaar verbindt deze beroemde oeververbinding Zuid met Noord en is niet meer weg te denken uit Rotterdam. En bij dit jubileum gaan we uitgebreid stilstaan. Met de volgende vragen: wie heeft er bijzondere herinneringen aan de Erasmusbrug? Iets geks meegemaakt bovenop de Zwaan, een leuke ontmoeting gehad, een onvergetelijk moment? Of een voorbeeld van hoe de beroemde oeververbinding Zuid aan Noord heeft gesmeed? Wat zijn uw ervaringen daarmee? Bent u over de brug gegaan tijdens de marathon, renners aangemoedigd bij de start van de Tour, heeft u hier uw partner ten huwelijk gevraagd?

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

Rotterdam