Volledig scherm
Leenfietsen zoals de Obike worden overal in de stad achtergelaten. Nu komt er alweer een nieuwe leenfiets in Rotterdam. © Han van der Leur

Alweer een nieuwe deelfiets in Rotterdam: de Ofo

Na de Mobike, de oBike, de Gobike en de Donkey Republic heeft Rotterdam wéér een nieuwe deelfiets: de gele Ofo staat sinds kort verspreid door de stad. 

De Ofo werkt net als alle andere deelfietsen: als je een app op je telefoon zet, kun je daarmee een fiets van slot halen en weer achterlaten. Klanten betalen de tijd dat ze de fiets hebben gebruikt én een borg. Ofo is de grootste aanbieder van deelfietsen ter wereld.

In Rotterdam maakt oBike de dienst uit op de deelfietsenmarkt. oBike was de eerste aanbieder. Het bedrijf plaatste afgelopen voorjaar enorme hoeveelheden grijs-gele fietsen in de stad. In tegenstelling tot Amsterdam treedt Rotterdam niet op tegen de fietsen die overal in de stad staan. Wel worden fietsen die op gevaarlijke plaatsen staan of op plekken waar fietsers niet mogen parkeren, verwijderd.

Tot nu toe heeft de gemeente bijna vierhonderd leenfietsen van straat gehaald. Dat ging vooral om oBikes. Bedrijven kunnen de fietsen voor 20 euro weer terug krijgen. Het gemeentebestuur werkt aan een plan om beter met de initiatieven om te gaan. 

  1. Rechter maakt nabestaanden rapper Feis excuus voor steeds langer wachten op proces

    Rechter maakt nabestaan­den rapper Feis excuus voor steeds langer wachten op proces

    De rechter heeft vanochtend aan de nabestaanden van de in 2018 doodgeschoten rapper Feis zijn excuus gemaakt voor het feit dat de rechtszaak tegen de verdachte maar op zich laat wachten. Naar verwachting zal het proces tegen de verdachte Silfano M. (25) pas ‘medio oktober’ plaatsvinden. ,,Ik had het ook liever anders gezien’’, zei de rechter tegen de familie. ,,Maar ik kan het niet mooier maken dan het is.’’

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

Rotterdam