Volledig scherm
Opnieuw is er een brandalarm afgegaan bij de Hogeschool Rotterdam. © ANP XTRA

Alweer loeit het brandalarm op de Hogeschool Rotterdam: toets ongeldig verklaard

Opnieuw is een toets ongeldig verklaard op de Hogeschool Rotterdam. Dit keer waren studenten op de locatie aan de Kralingse Zoom de dupe. ,,We maken ons hier erg boos om’’, zegt woordvoerder Jeroen Cok. 

Studenten maakten woensdag een tussentijdse toets, toen plots het brandalarm begon te loeien. Een dag eerder ging het alarm óók al af. ,,Dat kwam door de wind, vermoedelijk omdat er een deur openstond’’, zegt Cok. Tijdens de tussentijdse toets was er geen sprake van openstaande deuren. ,,Toen is de handmelder gebruikt.’’ Dat betekent dat er een grote kans is dat iemand het alarm met opzet heeft laten afgaan. 

Het is niet de eerste keer dat de Hogeschool met deze fratsen te maken krijgt. Tijdens tentamens in 2018 én 2017 drukte iemand al eens opzettelijk het alarm in op de vestiging aan het Academieplein, net achter de Rochussenstraat. Toen werden honderden tentamens ongeldig verklaard. 

Deze week bleek het beide keren vals alarm. Studenten mogen de toets opnieuw maken bij de eerstvolgende herkansingsmogelijkheid. Voor de meeste toetsen geldt een bepaald aantal kansen om de materie met een voldoende af te ronden. Gelukkig wordt de toets dan als eerste poging gerekend en níet als herkansing. 

De school maakt zich erg boos over de brandmeldingen. ,,Op den duur nemen mensen het niet meer serieus. Dan kunnen er volgende keer slachtoffers vallen. Het is nogal een verantwoordelijkheid die je op je neemt’’, vindt Cok. Er wordt geprobeerd om te achterhalen wat er precies is gebeurd. Mocht iemand daadwerkelijk met opzet het brandalarm hebben laten afgaan, dan volgen er consequenties. ,,We zullen dan zeker aangifte doen.’’

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Rotterdam en omstreken? Schrijf je hier gratis in.

In samenwerking met indebuurt Rotterdam