Volledig scherm
PREMIUM
De initiatiefgroep Feijenoord XL heeft plannen voor duizenden woningen in dit gebied en een nieuwe brug naar Kralingen. © Impressie KuiperCompagnons.

Ambitieus plan Feijenoord XL kan
het ‘vliegwiel voor Zuid’ worden

De ambitieuze plannen van de initiatiefgroep Feijenoord XL voor de bouw van 8.000 woningen op Zuid en een brug naar Kralingen zijn positief ontvangen. Wethouder Simons (Leefbaar, stedelijke ontwikkeling) zegt dat er ‘interessante gedachten’ tussen zitten en wil met deze club prominenten uit de Rotterdamse vastgoedwereld in gesprek.

,,We gaan graag met partijen in overleg over Feyenoord City en de omliggende wijken, als die daadwerkelijk willen investeren en een meerwaarde brengen’’, zegt Simons. ,,Als de initiatiefgroep concrete plannen heeft, willen we daarover graag met hen aan tafel. We nodigen ze uit om samen te werken aan de realisatie van mooie woonmilieus op Zuid.’’

  1. 24 uur Wilhelminapier: Zo leuk en bruisend is dit voormalige desolate havengebied geworden
    video

    24 uur Wilhelmina­pier: Zo leuk en bruisend is dit voormalige desolate havenge­bied geworden

    Met zijn woud aan torens is de Wilhelminapier niet meer weg te denken uit de skyline van Rotterdam. In pakweg twee decennia kreeg de oude havenpier een nieuw leven als als eigentijdse wolkenkrabberwijk. Hoewel nog drie torens ontbreken, nadert het nieuwe stukje stad langzaam zijn voltooiing. Het wordt drukker en drukker op de pier, sterker nog: het bruist. Hoe leuk en levendig is het eigenlijk geworden in dat voormalige desolate havengebied? We verbleven er 24 uur om dat te ervaren.

In samenwerking met indebuurt Rotterdam