Volledig scherm
De dierenambulance mag binnenkort ook over negentien busbanen in Rotterdam rijden. © Dierenambulance Rotterdam en Omstreken

Ambulance en dierenambulance mogen voortaan over busbaan in Rotterdam

Dierenambulances met spoed mogen binnenkort over de busbaan rijden in Rotterdam. Ambulances die personen vervoeren mochten dat al bij spoedgevallen, maar binnenkort ook als ze geen haast hebben. Het college maakt dat mogelijk op verzoek van de gemeenteraad. Het gaat om negentien van de 42 busbanen en -stroken die Rotterdam telt. De andere 23 zijn niet opengesteld voor medegebruik.

Ambulances die zonder spoed en dus zonder licht- en geluidssignalen rijden, mogen nu nog geen gebruikmaken van de busbanen. Dit kan alleen als ze wel met deze signalen rijden. Ook dierenambulances kunnen niet over de busbaan, ook niet bij een spoedgeval. Dat zou alleen mogen als het om ‘groene’ ambulances zonder uitstoot gaat, maar die zijn er niet. 

Uit onderzoek blijkt dat het mogelijk is om ambulances en dierenambulances met spoed op de negentien busbanen te laten rijden, zonder dat dit de doorstroming van het openbaar vervoer belemmert. De verwachting is dat de nieuwe regels nog dit kwartaal worden ingevoerd.  

  1. Verdachte van bioscoopmoorden dacht dat zijn slachtoffers zijn dochtertje hadden vermoord

    Verdachte van bioscoop­moor­den dacht dat zijn slachtof­fers zijn dochtertje hadden vermoord

    Ergün S., de verdachte van de bioscoopmoorden in Groningen, dacht dat de twee schoonmakers die hij doodstak lid waren van elitetroepen die zijn dochter om het leven hadden gebracht. Dat bleek tijdens een zitting over de omgangsregeling over zijn dochtertje, die 7 februari diende in de rechtbank in Groningen, vóór de eerste strafzaak over de moorden. De uitspraak is door de rechtbank gepubliceerd.

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

Rotterdam