Een rechercheur van de forensische opsporing legt de kogelgaten in de deur van het eethuis aan de Frits Ruysstraat vast op beeld.
Volledig scherm
Een rechercheur van de forensische opsporing legt de kogelgaten in de deur van het eethuis aan de Frits Ruysstraat vast op beeld. © MediaTV

Amsterdammer (22) aangehouden na reeks aanslagen in Rotterdam

Een 22-jarige man uit Amsterdam, die verdacht wordt van betrokkenheid bij de reeks geweldsincidenten in Rotterdam-West en -Oost, is op Hemelvaartsdag aangehouden in Deventer. De politie kwam de verdachte op het spoor na grootschalig onderzoek. Hij zit vast.

De aanhouding volgt op meerdere geweldsincidenten die Rotterdam de afgelopen tijd teisterden. Zo vond er een explosie plaats bij een woning in de Jagthuisstraat, waar al twee verdachten (20 en 21) uit Amsterdam voor zijn aangehouden. 

Schietincidenten

Eerder gingen vier kogels door de ruit van een pakketwinkel aan de Mathenesserdijk. Bij de eigenaar van deze zaak ging een kogel door een raam van zijn woning aan de Potgieterstraat. Gisteren werd een explosief gevonden bij een Surinaamse toko in Kralingen. Een week daarvoor was het op dezelfde plek ook al raak: toen werd het eethuis beschoten.

Eerder werd al bekend dat een lading van 4200 kilo coke, die ruim drie weken geleden werd onderschept in de Antwerpse haven, mogelijk de oorzaak is van al het vuurwapengeweld. Dat vertelden meerdere bronnen binnen en buiten het criminele milieu. 

 1. Vroesenpark, Roel Langerakpark en Dakpark gaan per direct ’s avonds en ’s nachts op slot

  Vroesen­park, Roel Langerak­park en Dakpark gaan per direct ’s avonds en ’s nachts op slot

  Het Vroesenpark, Roel Langerakpark en het Dakpark in Rotterdam gaan vanaf vandaag 's avond en 's nachts dicht vanwege de drukte en ongeregeldheden van zaterdagavond. Tussen 21.00 tot 07.00 uur mag niemand in deze parken komen. Dat heeft burgemeester Aboutaleb besloten in zijn rol als voorzitter van de Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond. Volgens de woordvoerder van Aboutaleb gaat de politie controleren of de toegangsverboden niet worden overtreden.
 2. Ongelooflijk: 1,9 miljoen voor medicijn zieke Jayme (1) is binnen! ‘We zijn zo dankbaar’
  Update/video

  Ongeloof­lijk: 1,9 miljoen voor medicijn zieke Jayme (1) is binnen! ‘We zijn zo dankbaar’

  De benodigde 1,9 miljoen om de zieke Jayme van Pelt (1) te helpen, is sinds vanochtend binnen. Het jochie lijdt aan de dodelijke spierziekte SMA type 1, waarbij zijn spieren langzaam uitvallen. Met het geld voor het duurste medicijn ter wereld kan Jayme eindelijk worden behandeld. Dit moet voorkomen dat hij overlijdt. ,,We zijn zo dankbaar’’, reageren oma Ellen van Pelt en de andere leden van Team Jayme.

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

Rotterdam