Volledig scherm
Maartje van de Wetering en Maryam Hassouni. © AVROTROS

Amsterdamse acteurs genieten van opnames Flikken in Rotterdam

Tussen Amsterdam en Rotterdam is het niet altijd pais en vree, maar van enige rivaliteit merken Flikken Rotterdam-actrices Maryam Hassouni en Maartje van de Wetering op de set in de havenstad niets. Al komen beide dames uit de hoofdstad.

Quote

Als acteurs zijn we blij dat we in Rotterdam mogen filmen, dat de stad de hoofdrol heeft

Maryam Hassouni

,,We zijn met zoveel liefde in de stad ontvangen, heel bijzonder", zegt Hassouni in Metro. ,,Als acteurs zijn we blij dat we in Rotterdam mogen filmen, dat de stad de hoofdrol heeft." De actrice is naar eigen zeggen meer in de havenstad dan in de hoofdstad tegenwoordig. ,,In oktober zie je me weer in Rotterdam, dan verschijnt de romantische komedie Alles voor elkaar in de bioscoop."

Ook Van de Wetering vindt het 'fantastisch' om in Rotterdam te draaien. ,,Ik vind het een supertoffe en diverse stad. Soms vraag ik op een locatie met bijvoorbeeld molens en schaapjes: is dit echt Rotterdam? De bewoners komen vaak langs en vragen of ze even op de foto mogen omdat ze fan van de serie zijn."

Flikken Rotterdam is het Rotterdamse broertje van Flikken Maastricht. Het eerste seizoen van de succesvolle reeks trok per aflevering bijna twee miljoen kijkers.

De eerste aflevering van het tweede seizoen van de populaire crimiserie is morgen te zien om 20.30 uur op NPO1. De eerste beelden die onlangs werden gepubliceerd waren in ieder geval al bloedstollend spannend

Flikken Rotterdam

Dit móét je hebben gezien voor het tweede seizoen start. Waar waren we ook alweer gebleven? Bekijk hier de recap van het eerste seizoen. ⬇️

In samenwerking met indebuurt Rotterdam