Volledig scherm
Tanjuk lag in de duinen. © Dierenbescherming

Angstig avontuur loopt goed af voor gehandicapt hondje Tanjuk

Het was een koude, angstige nacht voor de 9-jarige hond Tanjuk. De viervoeter ontsnapte op vakantie in Ouddorp, toen zijn baasje hem even uit het oog verloor. Met 10 meter lijn achter zich aan rende het beestje weg en raakte hij verstrikt in de duinen.  

Tanjuk is geboren in Roemenië en lag daar jaren vast aan een ketting. Zijn staart was er afgehaald en zijn achterpootjes zijn vergroeid. Tanjuk kan ook niet blaffen. Hij kon dus óók niet om hulp roepen. Inmiddels heeft het dier een goed thuis: hij woont sinds vijf weken bij een Duits gezin. Maar op vakantie in Ouddorp, op Goeree-Overflakkee, ging het mis. Tanjuk was aan het spelen en schoot ineens de duinen in. De meterslange lijn raakte verstrikt in het duingewas en het hondje kon geen kant meer op. Hij was een nacht lang alleen in het donker en de kou. 

De volgende ochtend, rond acht uur, vond een andere hond Tanjuk. Stoffel was aan het wandelen met zijn baasje, die direct de dierenambulance belde. Na een kort verblijf in het asiel, al was het maar om even op te warmen, werd de hond herenigd met zijn bezorgde baasjes. 

Elke ochtend op de hoogte van het laatste nieuws uit Voorne-Putten. Schrijf je hier in voor onze gratis nieuwsbrief.

 1. EUR neemt maatregelen: verdachte seksueel geweld volgt op andere dagen college
  PREMIUM

  EUR neemt maatrege­len: verdachte seksueel geweld volgt op andere dagen college

  De Erasmus Universiteit Rotterdam heeft maatregelen getroffen, zodat studente Cece Dao (21) niet meer geconfronteerd wordt met de man die haar seksueel belaagd zou hebben. Toen de van oorsprong Vietnamese studente na een uitwisseling vorige maand terugkwam op de universiteit, bleek ze tot haar grote schrik bij dezelfde verplichte lessen te zijn ingedeeld. Er is nu gezorgd dat zij en de man op andere dagen colleges volgen.
 2. Man (22) die openhartoperatie op straat kreeg na steekpartij Club Vibes, maakt het beter

  Man (22) die openhart­ope­ra­tie op straat kreeg na steekpar­tij Club Vibes, maakt het beter

  De 22-jarige man die op 29 december vorig jaar bij een steekpartij bij Club Vibes zwaargewond raakte maakt het beter. Dat meldt zijn advocaat. Hij werd samen met vier vrienden die zaterdagochtend bij het verlaten van de Rotterdamse discotheek geslagen en met scherpe voorwerpen gestoken. Het 22-jarige slachtoffer kreeg op straat een openhartoperatie. Hij was vandaag bij de zitting tegen de verdachte aanwezig.

In samenwerking met indebuurt Rotterdam