Volledig scherm
Tanjuk lag in de duinen. © Dierenbescherming

Angstig avontuur loopt goed af voor gehandicapt hondje Tanjuk

Het was een koude, angstige nacht voor de 9-jarige hond Tanjuk. De viervoeter ontsnapte op vakantie in Ouddorp, toen zijn baasje hem even uit het oog verloor. Met 10 meter lijn achter zich aan rende het beestje weg en raakte hij verstrikt in de duinen.  

Tanjuk is geboren in Roemenië en lag daar jaren vast aan een ketting. Zijn staart was er afgehaald en zijn achterpootjes zijn vergroeid. Tanjuk kan ook niet blaffen. Hij kon dus óók niet om hulp roepen. Inmiddels heeft het dier een goed thuis: hij woont sinds vijf weken bij een Duits gezin. Maar op vakantie in Ouddorp, op Goeree-Overflakkee, ging het mis. Tanjuk was aan het spelen en schoot ineens de duinen in. De meterslange lijn raakte verstrikt in het duingewas en het hondje kon geen kant meer op. Hij was een nacht lang alleen in het donker en de kou. 

De volgende ochtend, rond acht uur, vond een andere hond Tanjuk. Stoffel was aan het wandelen met zijn baasje, die direct de dierenambulance belde. Na een kort verblijf in het asiel, al was het maar om even op te warmen, werd de hond herenigd met zijn bezorgde baasjes. 

Elke ochtend op de hoogte van het laatste nieuws uit Voorne-Putten. Schrijf je hier in voor onze gratis nieuwsbrief.

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

Poll

De gemeente hoopt dat Rotterdammers een steentje bijdragen aan het Songfestival. Betaalt u mee?

De gemeente hoopt dat Rotterdammers een steentje bijdragen aan het Songfestival. Betaalt u mee?

  • Natuurlijk! De hele stad heeft er tenslotte plezier van. (21%)
  • Nee, geen denken aan! Laat de gemeente de volle mep maar betalen. (79%)
9120 stemmen