Volledig scherm
Aan de Wolphaertstraat werd onder meer dit vuurwapen gevonden. © Politie

Anonieme tips leiden naar nepwapens en drugs in Rotterdam

In drie Rotterdamse woningen zijn door de politie deze week hoeveelheden harddrugs, versnijdingsmiddelen, nepwapens en munitie gevonden. Er werden invallen gedaan na anonieme tips.

Meldingen over overlast in de wijk en handel in drugs leidden agenten afgelopen woensdag naar twee panden aan de Wolphaertstraat in Rotterdam-Zuid. Er werden vijf mensen gearresteerd; drie Rotterdammers van 25, 27 en 57 jaar, een 52-jarige vrouw uit Rotterdam en een 19-jarige Schiedammer. Ze worden onder andere verdacht van handel in drugs. De politie vond diverse gebruikshoeveelheden soft- en harddrugs, 55 xtc-pillen en twee nepvuurwapens.

Ook vanochtend deed de politie een goede vangst na een anonieme tip. In een pand aan de Zaagmolenstraat in Rotterdam-Noord troffen agenten een nog onbekende hoeveelheid versnijdingsmiddelen en munitie aan. Er was niemand in het pand aanwezig.

De versnijdingsmiddelen en patronen zijn in beslag genomen en het onderzoek wordt voortgezet. De politie bespreekt de resultaten met de gemeente en die besluit of de huizen worden gesloten.

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Rotterdam en omstreken? Schrijf je hier gratis in!

In samenwerking met indebuurt Rotterdam