Volledig scherm
Anthony Fernandes. © PRIVÉFOTO

Anthony (22) werd doorzeefd met kogels vanwege ripdeal

Anthony Fernandes, de 22-jarige Kaapverdiaan die vrijdagnacht van dichtbij in Schiemond werd vermoord door twee gemaskerde mannen. Hij werd waarschijnlijk omgebracht vanwege een drugsruzie. Dat zeggen bekenden in Rotterdam-West. Anthony Fernandes werd zaterdagnacht van dichtbij door meerdere kogels geraakt. Vier stuks gaan door zijn hoofd.

Anthony bewoog zich in het drugscircuit, vertellen wijkgenoten aan het AD Rotterdams Dagblad. Die voegen er meteen aan toe dat alleen een ripdeal, het stelen van een drugsvoorraad, in West zo genadeloos wordt bestraft: hij werd zaterdagnacht van dichtbij door meerdere kogels geraakt, afgevuurd door twee mannen met bivakmutsen. Vier kogels gaan door zijn hoofd.

Ripdeal
Sommigen weten meer; de Kaapverdiaan - geen doorgewinterde crimineel, maar wel een strafblad met onder meer diefstal en mishandeling - zou zijn hand hebben overspeeld door cocaïne af te nemen van een handelaar zonder daarvoor te betalen.

Zelfmoord
Moeder Fatima kan nauwelijks beseffen wat haar de afgelopen dagen is overkomen. Haar zoon is vermoord, haar broer pleegt uit pure wanhoop een dag later zelfmoord door zich op te hangen. 'De dood van Anthony was de druppel voor mijn broer Jorge,' zegt ze. 'Hij was al heel instabiel. Ik dacht dat hij in mijn huis op bed lag, maar toen de kamer leeg was, wist ik genoeg.'

In het tv-programma Opsporing Verzocht stelt de recherche vanavond om 21.30 op Nederland 1 specifieke vragen aan getuigen van de dodelijke schietpartij.

In samenwerking met indebuurt Rotterdam