Volledig scherm
Het huis in de Rotterdamse Boergoenestraat waar het lichaam van Jennefer werd aangetroffen. © ANP

Anthony K. toch naar Pieter Baan Centrum

UpdateDe verdachte van de moord op het 10-jarig Rotterdamse meisje Jennefer van Oostende wordt voor onderzoek naar zijn psychische gesteldheid opgenomen in het Pieter Baan Centrum (PCB). Dat heeft de rechtbank in Rotterdam vandaag beslist op een pro-formazitting.

Het Openbaar Ministerie had de rechtbank gevraagd om de 26-jarige Anthony K. ter observatie te laten opnemen in de kliniek om de geestesgesteldheid van de Rotterdammer te onderzoeken.
De verdachte wil zelf niet meewerken aan het onderzoek, dat waarschijnlijk in maart begint. Op de vraag van een van de rechter waarom niet, antwoordde hij: 'Ik wil het gewoon niet.' Daar bleef hij bij, ook toen hem werd voorgehouden dat dit in zijn nadeel zou kunnen werken.

Het OM verdenkt K. ervan het meisje door verwurging en door het afdekken van neus en mond om het leven te hebben gebracht. Hij zou haar ook hebben verkracht. Het lichaam van het meisje werd op 10 oktober aangetroffen in de woning van de verdachte in de Boergoensestraat in de Rotterdamse wijk Charlois. Enige uren tevoren was een Amber Alert uitgegaan om landelijk aandacht te vragen voor het vermiste meisje.

K. bleek de ex-vriend te zijn van een zus van Jennefer. Het lichaam van het meisje was verpakt in vuilniszakken.

De verdachte, die op de zitting een timide indruk maakte, wil niets zeggen over de feiten, zei zijn advocaat. In tegenstelling tot wat het OM meent, zijn er volgens de raadsman geen aanwijzingen dat psychische stoornissen of defecten een rol hebben gespeeld.
Op verzoek van het OM werd de zaak tot 12 april aangehouden. Het OM verwacht dat ook dan niet tot inhoudelijke behandeling kan worden overgegaan omdat de rapportage van het PBC dan waarschijnlijk nog niet gereed is.

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

Rotterdam