Antilope valt giraf aan in Diergaarde Blijdorp

VideoOp internet zijn filmpjes opgedoken van een giraf in Diergaarde Blijdorp die wordt aangevallen door een koedoe, een soort antilope. De beelden zouden vanmiddag zijn gemaakt. ,,Het was dood- en doodeng'', schrijft een bezoekster van de Rotterdamse dierentuin op Facebook.

Volledig scherm
© Sanne Donders

Te zien is hoe de koedoe met zijn hoorns meermaals op de giraf inbeukt, die daardoor tegen de vlakte gaat. Een verzorger zou uiteindelijk de koedoe hebben geroepen, waardoor het dier de giraf met rust liet.

Blijdorp-woordvoerster Constance Alderlieste van de dierentuin laat weten op de hoogte te zijn van de beelden, maar zegt pas morgen met een reactie te kunnen komen. Hoe het met de giraf gaat, is niet bekend.

De kudde giraffen leeft al jaren samen met de koedoe's in Blijdorp. Volgens een bezoekster, die een filmpje van de aanval op Facebook zette, zou enkele weken geleden iets soortgelijks zijn gebeurd.

Lucie Ennuh

Heerlijk dagje Blijdorp met Miek, de kinderen zijn hysterisch, de dieren nogal suf totdat we bij de Giraffen aankomen...... 😰SHOCKING !!! .....weer een trauma erbij, met een depressie verlaten wij de...