De Rotterdamse overslagterminal APMTR wordt verkocht aan Hutchison Ports, eigenaar van de naastgelegen ECT Delta terminal.
Volledig scherm
De Rotterdamse overslagterminal APMTR wordt verkocht aan Hutchison Ports, eigenaar van de naastgelegen ECT Delta terminal. © ANP

APM Terminals Rotterdam wordt overgenomen: ‘Vier jaar geen gedwongen ontslagen’

Het containeroverslagbedrijf APM Terminals Rotterdam wordt mogelijk verkocht aan Hutchison Ports, eigenaar van de naastgelegen ECT Delta terminal. De huidige aandeelhouder APM Terminals heeft hiertoe een intentieverklaring getekend met Hutchison Ports.

APMTR zal volgens de huidige plannen voorlopig als zelfstandige organisatie blijven bestaan. De bedrijven zeggen afspraken te maken zodat de terminal de komende vijf jaar is verzekerd van werk. Maersk, moederconcern van APM, belooft schepen te blijven sturen. Vier jaar lang zullen er geen gedwongen ontslagen volgen na ondertekening van het akkoord.

‘APMTR kan onder de vleugels van Hutchison Ports uitgroeien tot een leidende, moderne en toekomstbestendige terminal’, laat een woordvoerder in een verklaring weten. Hutchison Ports wil met het Havenbedrijf Rotterdam in gesprek gaan voor een verlenging van de huurovereenkomst. 

Voor dat de aandelen van AMPTR aan Hutchison Ports kunnen worden verkocht, moet er advies worden gevraagd aan de Ondernemingsraad van het bedrijf op de Maasvlakte. Ook de Vakbonden worden hierbij betrokken. Daarnaast moet er goedkeuring worden gevraagd aan mededingingsautoriteiten. 

  1. ‘Blijdorp-olifant’ Timber voelt zich direct thuis in Emmen en dekt erop los

    ‘Blijdorp-oli­fant’ Timber ziet de vrouwtjes wel zitten in Emmen

    De Rotterdamse olifant Timber maakt furore in zijn nieuwe thuisbasis Wildlands Adventure Zoo in Emmen. De 22-jarige dikhuid heeft woensdag, precies twee weken na zijn aankomst, het 12-jarige vrouwtje Swe Zin gedekt. ,,En dat is goed nieuws voor Wildlands, omdat dit inhoudt dat de stier en het vrouwtje elkaar interessant vinden’’, zegt woordvoerster Hanneke Wijshake. ,,Of de dekking ook meteen vruchten afwerpt, is pas over twee jaar bekend. Want olifanten zijn tussen de 18 en 24 maanden drachtig.’’

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

Rotterdam