Met de app hoeven patiënten niet meer lang in de wacht te staan voordat ze een arts spreken, en worden artsen niet continu gestoord door de telefoon.
Volledig scherm
PREMIUM
Met de app hoeven patiënten niet meer lang in de wacht te staan voordat ze een arts spreken, en worden artsen niet continu gestoord door de telefoon. © Curame

Appen met arts blijkt een succes: ‘makkelijker én sneller’

Niet meer eindeloos wachten aan de telefoon totdat je een specialist aan de lijn hebt, maar direct met de arts appen als je vragen hebt. In het Van Weel Bethesda Ziekenhuis in Dirksland werken ze hier nu al een jaar mee, en de ervaringen zijn zo goed dat het ziekenhuis volgend jaar wil experimenteren met nieuwe mogelijkheden. Artsen kunnen dan ook beeldbellen met hun patiënt.

  1. Na twaalf jaar implantaten heeft Johanna (41) nu weer ‘eigen’ borsten: ‘Gevoel is terug’
    PREMIUM
    MET VIDEO

    Na twaalf jaar implanta­ten heeft Johanna (41) nu weer ‘eigen’ borsten: ‘Gevoel is terug’

    Op haar 29ste maakte Johanna Kok (41) de rigoureuze beslissing om haar borsten te laten verwijderen. Als drager van het BRCA1-gen, had ze zestig tot tachtig procent kans op een agressieve vorm van borst- of eierstokkanker. Twaalf jaar liep ze met silicone implantaten rond. ,,Die moésten eruit, het voelde niet goed.” Nu mag ze deelnemen aan een trial waarbij borsten gevormd worden met lichaamseigen weefsel. ,,Na twaalf jaar is het gevoel terug!”

In samenwerking met indebuurt Rotterdam