Volledig scherm
Cinerama Rotterdam. Foto Sophia van den Hoek © RV

Arab Film Festival terug in Rotterdam

Het jaarlijkse Arab Film Festival keert in oktober terug naar Cinerama in Rotterdam. Vijf dagen lang staat de bioscoop in het teken van de Arabische wereld.

Het Arab Film Festival gaat op woensdagavond 11 oktober van start met de Egyptische film ‘Ali, the goat and Ibrahim’. Tijdens het festival worden allerlei films vertoond van Arabische makelij. Zo zullen er films te zien zijn afkomstig uit Noord-Afrika, het Midden-Oosten en de Golfregio. Er zijn ook speciale thema-avonden over Marokko en Syrië. De film ‘Fires’ vertelt bijvoorbeeld het verhaal van vier Syrische vrouwen voor en na een terroristische aanslag.

Wie geïnteresseerd is in de Arabische wereld kan van 11 tot 15 oktober de Arabische verhalen opsnuiven, maar wie zelf graag een film maakt kan terecht bij de screenwriting workshop die bij het festival hoort. Onder leiding van de Libanees-Amerikaanse Darine Hotait werken beginnende filmmakers tien dagen lang aan een filmscript. Het Arab Film Festival wil hiermee jong filmtalent een stap verder brengen. Aanmelden kan nog tot 15 augustus.

In samenwerking met indebuurt Rotterdam