Google Streetview
Volledig scherm
© Google Streetview

Arrestaties voor fraude bij imamschool in Rotterdam

De Islamitische Universiteit van Europa in Rotterdam is in opspraak vanwege een miljoenenfraude. De imamopleiding zou op slinkse wijze door de belastingdienst zijn gefinancierd. De lessen gaan door terwijl een deel van het bestuur in voorarrest zit.

 1. Rotterdam viert wederopbouw, maar vergeet ook Oekraïne niet: ‘Kunnen we helpen?’
  PREMIUM

  Rotterdam viert wederop­bouw, maar vergeet ook Oekraïne niet: ‘Kunnen we helpen?’

  Toeristen zijn er gek op, onze open stad met die baanbrekende architectuur. Tja, dat bombardement hè, 14 mei 1940. Vier dagen na de bommen werd er al getekend aan de nieuwe stad. Hoezo aanpakken? Met recht dat deze wederopbouw 82 jaar later nog steeds wordt gevierd met de Opbouwdagen deze week. Met dit jaar speciale aandacht én live contact met Oekraïne, waar ooit ook vele steden weer moeten worden opgebouwd.
 2. 
Ongemak over donorconceptie van je kind? ‘Leg uit dat iedereen erbij hoort, ook de donor’

  Ongemak over donorcon­cep­tie van je kind? ‘Leg uit dat iedereen erbij hoort, ook de donor’

  Ouders die een kind krijgen met hulp van een spermadonor kampen met psychosociale problemen wanneer zij onvoldoende steun en begeleiding krijgen als het kind er eenmaal is. Dit blijkt uit nieuw onderzoek van het Amsterdam UMC. Heterostellen, lesbische stellen en alleenstaande moeders lopen in de opvoeding regelmatig tegen dingen aan waarbij ze professionele hulp en contact met lotgenoten missen.

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

Rotterdam