Volledig scherm
De Rotterdamse Ntjam Rosie stapt op de jazztrein van Rotterdam naar Berlijn. © Archieffoto Sanne Donders

Artiesten voor jazztrein van Rotterdam naar Berlijn zijn bekend

De Jazz Night Express, een eenmalige nachtelijke treinretour van Rotterdam naar Berlijn, heeft het programma van de optredend artiesten in de trein rond.  De jazztrein vertrekt op 28 juni. 

Tijdens de reis zijn er optredens van het Ntjam Rosie Acoustic Quartet, Thomas Pol & Joost Patocka, Gare du Nord-zangeres Dorona Alberti, Jesse van Ruller, Oene van Geel & Mark Haanstra, Thijs Nissen en de Codarts Jazz Talents. De kaartverkoop is deze week gestart via jazznightexpress.nl. Er kan gekozen worden voor een enkele reis of een retour. Een enkeltje in een couchetterijtuig gaat vanaf 149 euro, wie liever languit in een slaaprijtuig ligt betaalt bijna honderd euro meer.

De door Noord West Express gehuurde Duitse trein vertrekt op 28 juni om 19.15 uur vanaf Rotterdam Centraal en gaat via Amsterdam naar de Duitse hoofdstad. Het gezelschap arriveert de volgende dag om 07.30 uur op station Berlin Zoo. Dezelfde dag wordt om 21.30 uur de terugreis alweer ingezet; op 30 juni staan de muziekliefhebbers om 09.45 uur weer op het perron van Rotterdam Centraal. (tekst loopt door onder de foto)

Het vertrek van de Jazz Night Express valt samen met de aftrap van de veertiende editie van North Sea Round Town in de Maasstad. Chris Engelsman van Noord West Express werkt samen met het Rotterdamse jazzpodium Bird en jazzprogrammeur Gilles de Sitter.

Volledig scherm
Dotona Alberti treedt op in de Jazz Night Express © archieffoto

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Rotterdam en omstreken? Schrijf je hier gratis in!

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

Rotterdam