Artsen Franciscus Gasthuis winnen met alien dance

videoMet een ludieke vertolking van de alien dance heeft het Franciscus Gasthuis en Vlietland vanochtend de eerste prijs gewonnen op een congres voor Spoed Eisende Hulp-afdelingen. 

In de video - deelnemende afdelingen moesten een enthousiasmerend filmpje maken over hun werkplek - zijn tientallen verpleegkundigen, artsen en ondersteunend personeel te zien, die het dansje van het populaire groene wezentje nadoen. 

,,Hiermee laten we zien hoe leuk het is om op de spoedeisende hulp te werken'', zegt SEH-arts Arthur Rosendaal van het Franciscus Gasthuis en Vlietland. ,,Desondanks zijn er nog steeds personeelstekorten. Op de eerste hulp, maar ook op de intensive care, de hartbewaking en de dialyse. We zouden het niet erg vinden als mensen naar aanleiding van deze video bij ons komen solliciteren.''  

Teamspirit

Nicolette van Dijl, communicatieadviseur van het Franciscus Gasthuis en Vlietland, laat weten veel positieve reacties op de video te hebben gekregen. ,,We hebben het filmpje eerst intern gedeeld. De collega’s waren erg enthousiast. Ze vonden het vooral leuk dat uit de video blijkt dat er echt een teamspirit heerst.”

Het Franciscus Gasthuis en Vlietland heeft de video ook gedeeld op Facebook, Instagram en Twitter. ,,Door de video op social media te verspreiden, kunnen we laten weten op zoek te zijn naar verpleegkundigen”, zegt Van Dijl.  

(De video is gemaakt door Mishaëla Hessels en Laura Esmeijer.)

Volledig scherm
Videostill. © AD

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Rotterdam en omstreken? Schrijf je hier gratis in!

  1. Curaçao ziet een reddingsplan als in Rotterdam-Zuid wel zitten en vraagt Aboutaleb om hulp

    Curaçao ziet een reddings­plan als in Rotterdam-Zuid wel zitten en vraagt Aboutaleb om hulp

    Extra lange schooldagen voor achterstandskinderen, grondig gerenoveerde huizen, baangaranties en een team dat genadeloos zwart geld in beslag neemt: Rotterdam-Zuid heeft het, en misschien krijgt Curaçao het ook. Het Caribische eiland roept de hulp in van Rotterdam. Zo’n grootschalige miljarden kostende opknapbeurt als het Nationaal Programma Rotterdam Zuid, dat ziet een Antilliaanse minister ook wel zitten.

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

Rotterdam