Artsen Franciscus Gasthuis winnen met alien dance

videoMet een ludieke vertolking van de alien dance heeft het Franciscus Gasthuis en Vlietland vanochtend de eerste prijs gewonnen op een congres voor Spoed Eisende Hulp-afdelingen. 

In de video - deelnemende afdelingen moesten een enthousiasmerend filmpje maken over hun werkplek - zijn tientallen verpleegkundigen, artsen en ondersteunend personeel te zien, die het dansje van het populaire groene wezentje nadoen. 

,,Hiermee laten we zien hoe leuk het is om op de spoedeisende hulp te werken'', zegt SEH-arts Arthur Rosendaal van het Franciscus Gasthuis en Vlietland. ,,Desondanks zijn er nog steeds personeelstekorten. Op de eerste hulp, maar ook op de intensive care, de hartbewaking en de dialyse. We zouden het niet erg vinden als mensen naar aanleiding van deze video bij ons komen solliciteren.''  

Teamspirit

Nicolette van Dijl, communicatieadviseur van het Franciscus Gasthuis en Vlietland, laat weten veel positieve reacties op de video te hebben gekregen. ,,We hebben het filmpje eerst intern gedeeld. De collega’s waren erg enthousiast. Ze vonden het vooral leuk dat uit de video blijkt dat er echt een teamspirit heerst.”

Het Franciscus Gasthuis en Vlietland heeft de video ook gedeeld op Facebook, Instagram en Twitter. ,,Door de video op social media te verspreiden, kunnen we laten weten op zoek te zijn naar verpleegkundigen”, zegt Van Dijl.  

(De video is gemaakt door Mishaëla Hessels en Laura Esmeijer.)

Volledig scherm
Videostill. © AD

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Rotterdam en omstreken? Schrijf je hier gratis in!

  1. ‘Dordrecht, je hebt toch wel ergens een gemeentebestuur?’
    PREMIUM
    COLUMN

    ‘Dordrecht, je hebt toch wel ergens een gemeentebe­stuur?’

    Martijn Krabbé deed het geweldig. Hij was de verteller van The Passion in Dordrecht en dat deed hij goed. Hij zette een warme, krachtige stem op en deed alles uit zijn hoofd. Waarom hij dan toch een briefje in zijn handen had, was mij een raadsel. Maar goed, dat was met wat hij zei ook al, een raadsel. Hij leek potverdorie de plaatselijke VVV wel. Een feitje over Dordrecht hier, een anekdote over Dordt daar en tussendoor nog wat leuke weetjes. Over Dordrecht.

In samenwerking met indebuurt Rotterdam