Jerry M. (59) werd vorig jaar op 1 april opgepakt op verdenking van jarenlang misbruik van minderjarige meisjes bij diverse sportclubs in de regio.
Volledig scherm
Jerry M. (59) werd vorig jaar op 1 april opgepakt op verdenking van jarenlang misbruik van minderjarige meisjes bij diverse sportclubs in de regio. © ANP

Atletiektrainer Jerry M. ook verdacht van dreigen met geweld bij ontucht minderjarige meisjes

De Rotterdamse atletiektrainer Jerry M. (59) die ervan wordt verdacht jarenlang minderjarige meisjes te hebben misbruikt, wordt door het Openbaar Ministerie (OM) ook verweten in een van de gevallen te hebben gedreigd met geweld. De man moet zich komende donderdag verantwoorden voor de rechtbank. Hij wordt vervolgd voor vier gevallen van ontucht.

Jerry M. (59) werd vorig jaar op 1 april opgepakt op verdenking van jarenlang misbruik van minderjarige meisjes bij diverse sportclubs in de regio. Zo'n twee weken later liep hij weer vrij rond. De rechter besloot dat hij zijn strafzaak in vrijheid mocht afwachten. Hem was wel  een contactverbod met de slachtoffers opgelegd en hij stond  onder toezicht van de reclassering. Om te voorkomen dat hij het land uit zou vluchten werd zijn paspoort afgenomen. 

M. zou van 1982 tot mei 2017 verscheidene meisjes tussen 11 en 18 jaar hebben misbruikt toen hij trainer was bij atletiekverenigingen in Barendrecht, Den Haag en Dordrecht. Hij zou enkele van zijn slachtoffers ook zwanger hebben gemaakt. Tegen de trainer is na onderzoek uiteindelijk door vier slachtoffers aangifte gedaan. Drie van hen waren ten tijde van het misbruik minderjarig. 

Publicaties

Bij het misbruik is gezien de aanklacht geen sprake van verkrachting.  Het gaat volgens het OM om onder dwang tongzoenen en het betasten van borsten en billen. Ook zou M. in enkele gevallen met zijn geslachtsdeel tegen de jonge meisjes aan hebben gestaan. De ontucht dateert uit de periode van eind 2000 tot 2010. 

Publicaties in de media over ontuchtige handelingen waren januari vorig jaar voor de politie aanleiding om  een onderzoek naar de Rotterdammer te starten. M. legde eerder bij de tuchtcommissie van het Instituut Sportrechtspraak (ISR) een bekentenis af, waarna hij werd geroyeerd als lid van de Atletiekunie. Hij zou zelfs een aantal meisjes zwanger hebben gemaakt.

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

Rotterdam